FC Tempo Praha

U14: Hodnocení sezony

12.7.2015 23:47   redakce  

Z výsledků ve skupině i nadstavbě jsme byli nadšení, říká trenér Lukas Tománek.

Ročník 2001 měl vynikající hlavně podzimní část, po které dokonce vedl jednu ze skupin žákovské ligy. I na jaře si vedl výborně a v příští sezoně, dle slov trenéra, míří opět vysoko.

FC Tempo Praha - 1.FC Karlovy Vary 4:1 FC Tempo Praha - 1.FC Karlovy Vary 4:1
Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Samozřejmě to nejdůležitější bylo posunout kluky herně dopředu, pomoci jim při přechodu z malého na velké hřiště a pokusit se umístit co nejlépe v ligové soutěži.

Jak se je podařilo naplnit?
Kluci udělali velké pokroky, působí na hřišti už dospělejším a fotbalovějším dojmem, než tomu bylo před rokem. Na tréninku už to pro nás pro trenéry taky není tak jednoduché jako dříve, když s nimi občas hrajeme fotbal, tak se trochu trápíme. Co se týče přechodu na velké hřiště, tak některým hráčům to trvalo trochu déle, než začali vnímat větší prostor, ale jinak si myslím, že to zvládli na jedničku. Výsledkově jsme byli samozřejmě nadšení - 2.místo v základní části a 2. místo v nadstavbě jsou skvělou vizitkou pro tento tým. Nejdůležitější však bylo, že jsme velkou většinu zápasů dokázali soupeře fotbalově přehrát.

Jaké jsou silné a jaké slabé stránky vašeho týmu?
Silnou stránkou je charakter celého týmu a celková atmosféra v kabině. Kluci i na tréninku, přestože jsou ve složitém věku, makají naplno a ono se jim to vrací, což je paráda. Máme tu skvělé hráče, kteří dokážou rozhodovat zápasy. Slabá stránka našeho týmu je rozehrávka od brankáře, která je pomalá a navíc ze strachu, že někdo něco zkazí, se nám pár hráčů neustále schovává a nechce hrát.

Jak vidíte perspektivu vašeho týmu v příští sezóně i delší budoucnosti?
Tenhle tým, když bude pořád pracovat tak, jak pracuje, tak může v příští sezoně pomýšlet na 1. místo v žákovské lize. Budoucnost zatím nijak neřešíme, ale jak jsem psal výše, máme skvělé hráče, pro které by mělo být cílem se po příští sezoně přesunout do nějakého většího klubu, aby mohli hrát dorosteneckou ligu. Teď bychom však hráče, i když už registrujeme zájem z jiných týmů, chtěli udržet. Nemyslím si totiž, že by bylo dobré měnit školu v 9.třídě a navíc hrajeme kvalitní soutěž, takže ani herně by na Tempu ten rok neměli strádat.

FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 5:1 FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 5:1
Jak těžká byla vaše soutěž, který soupeř vás zaujal a čím?
Základní část soutěže přinesla silné soupeře (Admira, Táborsko, Benešov, Motorlet), takže tam jsem byl s kvalitou soupeřů spokojený. Bohužel v nadstavbě už jsme kvalitnější soupeře postrádali, pouze s Motorletem jsme hráli vyrovnanější partii.

Který tým Tempa, mimo vašeho, vás zaujal a čím?
Jelikož jsem měl možnost za ten tým i pár zápasů odehrát, tak mě překvapil sestup B týmu, který má kvalitu hrát o něco výše. Bohužel podzim, který jsem neviděl, byl prý hodně špatný, takže se to už hůře dohánělo. Věřím však, že za rok se zase vrátí zpět.

Jak vy osobně pracujete na svém osobním trenérském rozvoji a ve které jeho složce byste se chtěl hlavně rozvíjet?
Mám skvělého asistenta Viktora Valtu, který má A-licenci, takže všechno, co potřebuji vědět, tak mám z pravé ruky. Teď mě čeká v listopadu dodělání B licence, tak uvidíme, co mě naučí.

Pokud vám něco chybí ve fungování klubu, tak prosíme o inspiraci…
Nemá to asi s fungováním klubu nic moc společného, ale je jedna věc, kterou prostě těžce koušu a tím jsou tempácké dresy, spíše tedy materiál, ze kterého jsou udělané. Můžete si o mně myslet, co chcete, ale to snad nemá žádný tým v republice, takovou hrůzu. Jestli něco změnit, tak tohle.

Veselá historka ze sezóny?
Od té doby, co má Štěpán Sedlář rovnátka, je každá chvíle na Tempu veselá.

Pokud chcete říci něco závěrem, zde máte prostor.
Chtěl bych poděkovat klukům, rodičům a realizačnímu týmu za uplynulou sezonu. 

Osoby:

Lukas Tománek