FC Tempo Praha

U13: Hodnocení sezony

13.7.2015 23:11   redakce  

Máme výborné individuality, které se mohou měřit s nejlepšími, věří trenér Tomáš Maurer.

Poslední sezonu na polovině hřiště strávil ročník 2002 ve velmi silné skupině žákovské ligy. Na nejlepší týmy neměl, ale přechodem na celé hřiště se rozdíly budou zmenšovat.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Neustále zvyšovat naši výkonnost, především tu individuální, a být konkurenceschopní týmům v naší skupině.

FC Tempo Praha - SK Kladno 4:3 FC Tempo Praha - SK Kladno 4:3
 Jak se je podařilo naplnit?
U některých jednotlivců došlo k velkému progresu, u některých ke stagnaci. Jedná se o typickou sinusoidu u vývoje jednotlivců. Co se týče druhého bodu, tam jsem mírně zklamán. Kromě asi dvou zápasů jsme s týmy před námi bohužel zaostávali.

Jaké jsou silné a jaké slabé stránky vašeho týmu?
Máme výborné individuality ve svém kádru, které, když se jim chce, tak se mohou měřit s těmi nejlepšími. Slabou stránkou je však nevyrovnanost našich výkonů a užší kvalita kádru, která s prvoligovými celky letos rozhodovala.

Jak vidíte perspektivu vašeho týmu v příští sezóně i delší budoucnosti?
Přecházíme na 10+1, což přináší pro všechny celky zúžení na kvalitu. Pro menší celky v žákovské lize se tak bude jednat o částečnou výhodu oproti loňským dvěma sezónám. Zápasy budou výsledkově vyrovnanější. My jsme si "velký fotbal" vyzkoušeli během zimní ligy, kde jsme byli úspěšní, a tak nevidíme budoucnost vůbec špatně. Otázkou je, jak zalepíme mezeru ve středu obrany po Hrachovském, který odchází do Sparty.

Jak těžká byla vaše soutěž, který soupeř vás zaujal a čím?
Skupina A, ve které jsme letos nastoupili, byla suverénně nejtěžší ze všech skupin. V porovnání se skupinou B, kde jsme nastupovali minulou sezonu, to byl obrovský výkonnostní rozdíl. Zaujaly mě týmy Plzně, Budějovic a Táborska, které v porovnání s papírově silnějšími týmy (Bohemka, Sparta) předváděly stejně dynamický a kvalitní fotbal.

FC Tempo Praha - SK Benešov 6:2 FC Tempo Praha - SK Benešov 6:2
 Který tým Tempa, mimo vašeho, vás zaujal a čím?
Upřímně, moc jiných zápasů kromě ročníku 2003, který s námi jezdil na ligu, jsem neviděl.

Jak vy osobně pracujete na svém osobním trenérském rozvoji a ve které jeho složce byste se chtěl hlavně rozvíjet?
Dotáhl jsem si do týmu Lukáše Michla, abychom se ideálně doplňovali a já nasbíral nové poznatky od zkušeného, úspěšného a osobitého trenéra, kterým Lukáš bezpochyby je (musím mu pomazat med po bradě, aby mi nosil kužele:-).

Pokud vám něco chybí ve fungování klubu, tak prosíme o inspiraci…
Z časového hlediska by pro mě bylo ideální angažování "skauta", který by mi jezdil oslovovat vytipované hráče a rovnou by mi je posílal na trénink.

Veselá historka ze sezóny?
Jana Matysová: "Nevím, jestli veselá, ale pro mě určitě příjemná. Sauna a vířivka s panem Leunem a Michlem v Přerově v hotelu Jana."

Pokud chcete říci něco závěrem, zde máte prostor.
Ještě jednou bych chtěl za celý ročník 2002 poděkovat Marku Leunovi za jeho čas a odvedenou práci pro tým.

Osoby:

Tomáš Maurer