FC Tempo Praha

U11: Hodnocení sezony

20.7.2015 11:34   redakce  

Tým je poměrně nevyrovnaný, ví trenér Jiří Hron.

Ročník 2004 má za sebou poslední rok v přípravkách a čeká ho náročná ligová soutěž, do té již vstoupí s novým trenérským vedením, věřme, že konečně stabilním.

Jiří Hron Jiří Hron
Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Z mého pohledu především zlepšení individuálních herních dovedností hráčů a zjištění, jaké předpoklady mají k tomu, aby mohli hrát žákovskou ligu.

Jak se je podařilo naplnit?
Pokud jde o zlepšení individuálních dovedností, většina kluků dosáhla pokroku, někteří, jako třeba Marek Sýkora, se zlepšili velmi výrazně, bohužel někteří vinou zranění či vlastní lenosti spíše stagnovali. Pokud jde o přípravu na ligu, kluci mají podle mého názoru ještě velké rezervy ať v herních činnostech jednotlivce, tak v celkové vyhranosti a občas i psychické odolnosti a na tom je třeba ještě zapracovat.

Jaké jsou silné a jaké slabé stránky vašeho týmu?
Tým je značně nevyrovnaný co se týče dovedností a předpokladů pro hraní fotbalu na ligové úrovni (myslím tím i to obětovat fotbalu více volného času). Někteří hráči začali s fotbalem později, někteří pro něj nemají pohybové předpoklady (Jardovi jsem předložil seznam hráčů, se kterými by se dalo dále pracovat).

Jak vidíte perspektivu vašeho týmu v příští sezóně i delší budoucnosti?
V tomto věku je, myslím, stále předčasné mluvit o nějaké delší budoucnosti, kluci mají za sebou teprve tu první "přípravkovou" část vývoje, může se toho ještě mnoho změnit směrem nahoru i dolů. V příští sezoně bude nepochybně nejdůležitější, jak se adaptují na úroveň soutěže a s ní spojené nároky nejen sportovní, ale i další jako je cestování. Každopádně si myslím, že první půlrok bude hodně náročný, pak se uvidí, jak na tom doopravdy jsme.

Jak těžká byla vaše soutěž, který soupeř vás zaujal a čím?
Soutěž byla náročná a v mnoha týmech byla spousta zajímavých hráčů. Nejvíce se mi líbilo pojetí fotbalu v Dukle, kde hráči k výborným individuálním činnostem přidali i kolektivní pojetí.

FK Admira Praha - FC Tempo Praha 30:12 FK Admira Praha - FC Tempo Praha 30:12
Který tým Tempa, mimo vašeho, vás zaujal a čím?
Někteří hráči z ročníku 2005. Tým U14 svým týmovým duchem a srdcem, které dávají do hry a pak starší dorost, protože to jsou pořád moje děti:-),

Jak vy osobně pracujete na svém osobním trenérském rozvoji a ve které jeho složce byste se chtěl hlavně rozvíjet?
Snažím se především o trénování přemýšlet, občas si něco přečtu v literatuře či na internetu, navíc jsou tu trenérské semináře. Trénování je komplexní soubor znalostí a dovedností, je třeba se rozvíjet ve všem a nic nezanedbávat.

Pokud vám něco chybí ve fungování klubu, tak prosíme o inspiraci…
Levnější pivo U Žida:-).

Veselá historka ze sezóny?
Historek je vždy spousta, ale rozhodně nezapomenu na Ráďu Třasáka, který nám na soustředění z fleku zazpíval celou píseň Zkratky od Ivana Mládka… Neuvěřitelné!!!

Osoby:

Jiří Hron