FC Tempo Praha

U15: Vysoká výhra s Táborskem

28.8.2015 10:49   Lukas Tománek  

Tempáci předvedli hezký výkon, vyhráli 4:0 a těší se na derby s Bohemkou.

V dohrávce jsme hostili tým Táborska. Přestože jsme věděli, že Táborsko v prvních dvou kolech ztratilo všechny body, byli jsme si vědomi síly, kterou tento tým má. V minulé sezoně jsme s Táborskem sehráli dvě vyrovnané utkání, jednou jsme těsně vyhráli, podruhé naopak těsně prohráli.

Do zápasu jsme vstoupili ve stejné sestavě jako proti Čáslavi. Začátek zápasu nebyl z naší strany tak aktivní jako proti Čáslavi, ale postupem doby jsme se do tempa dostali. Po krásné akci Honzy Štěpánka a zakončujícího Adama Vlasáka jsme se dostali brzy do vedení. Dále jsme si tvořili nějaké šance, ale branky chyběly. Kolem 25.minuty jsme si vybrali slabou desetiminutovku, kde nám odešel střed hřiště, chyběla komunikace i pohyb a trochu jsme si koledovali o branku. Zčistajasna se nám ovšem podařilo vstřelit krásnou branku patou v podání Karla Vejvody. Poločas 2:0.

Ve druhém poločase soupeř změnil styl hry a hrál více přímočaře a agresivněji. S tím jsme se nemohli nějakou dobu srovnat a pramenily z toho zbytečné chyby. Vše uklidnil až faul na Škoblu, který elegantně obešel bránícího hráče, a přestože jeho pád vypadal poněkud teatrálně, tak víme, že Škobla nesimuluje, takže jasná penalta! Sváťa se z pokutového kopu nemýlil. Zápas ukončila krásná kombinace Vlasyho a Sváti, který se po centru ze strany položil do míče rybičkou a zvýšil na 4:0.

Všichni hráči, včetně střídajících, si zaslouží pochvalu. Hezký výsledek, hezký výkon, ale teď už by měla být před námi jiná výzva, a tou je nedělní derby proti Bohemians Praha 1905. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 4:0 (2:0)