FC Tempo Praha

U13: Rozhodnutí v samém závěru

2.9.2015 10:03   Jaroslav Teplan  

Vítězství 5:4 nad PFA trefil v poslední minutě Jakub Štancl.

V prvním mistrovském utkání jsme se na domácí půdě utkali s týmem PFA. Od začátku zápasu jsme se snažili přes soupeře prosazovat 1vs1 a praktikovat aktivní hru po ztrátě míče. V utkání jsme udělali řadu individuálních chyb, které vedly ke gólu soupeře či brankové příležitosti. Musíme si však uvědomit, že jsme stále v mládežnickém fotbale, kde se vyskytuje řada individuálních chyb při snaze něco vymýšlet či kreativně překvapovat soupeře. Kluci se však musí z chyb poučovat a hledat cesty, jak se chybám postupně vyhýbat.

V naší hře se ale rovněž objevila řada hezkých individuálních akcí, avšak kluci se po dobré činnosti v řadě případů nedokázali správně rozhodnout (spoustu herních situací jsme uspěchali). Celý zápas kluci příkladně bojovali a bylo vidět, že ho chtějí za každou cenu zvládnout. Jejich nasazení gradovalo v posledních minutách, kdy se jim podařilo výsledek utkání otočit a dovést do úspěšného konce.

Musíme stále pokračovat na rozvoji technicko-taktických individuálních dovedností, aby náš výkon v dalších zápasech byl více uvolněnější a nebyl tak upracovaný. Věříme, že kluci budou stále v tréninku pracovat jako doposud, kde jsme s nimi spokojení. Věříme, že jejich sebevědomí bude se stoupajícím počtem úspěšných činností s míčem stoupat, budou hledat kreativní cesty k překonání soupeře a především se budou hrou bavit.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Povltavská FA 5:4 (2:3)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:31)