FC Tempo Praha

U19: Výhra jištěná v závěru

2.9.2015 12:45   Michal Netušil  

Tempo ve druhém kole zdolalo tým Zličína 3:0.

Ve druhém kole jsme doma přivítali Zličín. Po minulém zápase jsme měli co napravovat a ke kýženému vítězství jsme potřebovali zlepšit veškeré herní dovednosti. I když se nám hra příliš nedařila a nehráli jsme příliš pohledný fotbal, zvýšená agresivita a důraz v osobních soubojích přinesly ovoce v podobě prvního vítězství v soutěži.

Na první šanci zápasu jsme nemuseli dlouho čekat. Ve třetí minutě se po rohu dostal k hlavičce Šváb, která ale v brance neskončila. Na brankové čáře míč vykopl obránce Zličína. Poté se na dlouhou dobu nehrál pohledný fotbal a šance také ani na jedné straně nebyly. Bylo vidět spoustu osobních soubojů a na klucích bylo znát, že se perou o každý míč. Na první branku jsme si museli počkat do 35. minuty. Čech poslal míč z rohu přímo na brankáře, který nepředvedl příliš jistý zákrok a nadvakrát pouze míč vyrazil přesně ke Švábovi. Ten si s nabídnutou šancí poradil a poslal míč do branky - 1:0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a hned ve 46. minutě jsme mohli přidat druhou branku. Střídajícího Balšána našel Schwank, který se objevil sám před brankářem Zličína. Bohužel ho ale nechal vyniknout, a tak se skóre neměnilo. V 67. minutě si vzal míč v obraně Klajbl, vyvezl míč na soupeřovu polovinu a přesnou přihrávkou vybídl do šance Schwanka. Ten si ale nesrovnal mířidla a branku netrefil. Za velkého vedra nám síly ubývaly a soupeř nás zatlačil na vlastní polovinu. Naštěstí se ale vyrovnání nedočkali a nakonec jsme to byli my, kdo si v samém závěru utkání pojistil vedení. V 87. minutě se trefil Štěpánek hlavou, kterého našel Jindra Dobřanský -  2:0. Konečnou podobu výsledku na 3:0 stanovil Balšán, kterého po pěkném průniku na levé straně našel Čech.

Podle počtu vytvořených tutovek jsme zaslouženě vyhráli, i když jsme nepředváděli příliš pohlednou hru. Ale oproti minulému zápasu jsme zlepšili nasazení a to nám tentokrát stačilo k vítězství.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Zličín 3:0 (1:0)