FC Tempo Praha

U15: Cenný skalp Klokanů

2.9.2015 22:28   Lukas Tománek  

Tempo překvapivě, ale zaslouženě, porazilo Bohemians Praha 1905 o tři branky.

Už strašně dlouho jsme čekali, až v soutěžním zápase přivítáme zvučného soupeře. Dočkali jsme se a tím soupeřem byl soupeř z Ďolíčku. V sestavě jsme oproti posledním dvěma vítězným zápasům udělali tři změny. Jednak jsme změnili rozestavení a poprvé v letošní sezoně nastoupili od začátku Kuba Škobis s Vencou Luťchou.

Od úvodu zápasu jsme působili aktivnějším dojmem, k soupeři jsme přistupovali včas a díky tomu jsme se dostávali do mírného tlaku. Celkem brzy jsme se dostali do vedení brankou Adama Vlasáka. Uběhlo jen pár minut a přišel neuvěřitelný zkrat naší obrany, kdy přišlo asi pět obrovských chyb během pěti vteřin a soupeř vyrovnal pohodlně na 1:1. Po vyrovnávací brance jsme to byli ovšem pořád my, kdo si tvořil šance. Do vedení jsme se dostali brankou Plíška, který zahrával standardní situaci ze strany a s přispěním brankáře hostí zapadl míč do branky – 2:1. Do poločasu jsme měli přinejmenším další tři stoprocentní příležitosti ke vstřelení branky. Nicméně nám chybělo potřebné štěstí, a tak jsme šli do kabin s hubeným vedením 2:1.

Do druhého poločasu jsme vstoupili stejně, nechtěli jsme být pasivní, a proto byl obraz druhého poločasu takřka totožný jako v tom prvním. Nám se podařilo zvýšit z rohového kopu, když se prosadil Franta Hobzík. Soupeř začal být nervóznější a jeho další chyby v rozehrávce využil opět Adam Vlasák a přidal čtvrtou branku – 4:1. Zápas se pak už pouze dohrával, soupeř si vytvořil jednu velkou příležitost, avšak nedokázal ji využít. My jsme mohli také ještě zvýšit, ale nebyli jsme v koncovce přesní.

Vítězství bylo zasloužené a krásné, ale nic se nesmí přeceňovat. V příštím týdnu nás čeká Kladno a rádi bychom prodloužili vítěznou šňůru.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905 4:1 (2:1)