FC Tempo Praha

U7: Další díl Mini Cupu

7.10.2015 8:43   Daniel Kraft  

Nesnažíme se vytvořit neporazitelný tým, ale zlepšujeme individuální schopnosti.

V sobotu 3.10. se konal na hřišti ČAFC další Mini Cup. Tempo se opět zúčastnilo se třemi týmy. Počasí nám stále přálo, takže nic nebránilo tomu si fotbalový den pořádně užít.

Jako první se předvedli Temposauři a vstoupili do turnaje s velkou energií. Sehráli moc hezký zápas, nebáli se obejít soupeře a často zakončovali. Nastříleli čtyři branky a zápas vyhráli. Také další střetnutí měla kvalitu, ještě jeden vítězný zápas, další tři sice skončily porážkou vždy o gól, ale bojovalo se až do konce. Především utkání s Příbramí, ve kterém padlo sedm gólů (3:4), bylo velmi povedené. Pozitivní je jistě fakt, že vstřelených branek bylo více, nežli těch obdržených.

Tempodraci a Tempošreci nastoupili vzápětí do dalšího turnaje. Tempošreci velmi dobře začali a vstřelili hned v prvním utkání čtyři branky. Tempodraci naopak začátek trošičku prospali, ale zato v druhém utkání zabrali a nastříleli šest branek a žádnou neobdrželi. V závěrečném utkání o umístění se vyburcovali a svého posledního soupeře Kunratice přehráli. Tempošreky dobrý začátek sice trochu vyčerpal a na závěr turnaje už nezbylo tolik sil, přesto však sehráli dobrý turnaj. Kluci předvedli několik neohrožených průniků obranou soupeře, bojovnost v soubojích a chuť si zápasy užít.

Malí Tempáci se stále učí a s hrou 4+1 se sžívají. Je to pro ně především jakási odměna za pracovitost na trénincích. Někteří z nich již ukazují, že jsou schopni aplikovat do utkání i složitější dovednosti, naučené v tréninku. Snažíme se, aby si každý z hráčů vyzkoušel všechny pozice na hřišti včetně té brankářské, a dokázal tak lépe pochopit rozdíl mezi nimi. Samozřejmě je to na úkor výsledku v utkání, ale jistě ve prospěch jejich hráčské gramotnosti a rozvoje, což jsou daleko důležitější aspekty.

Nesnažíme se s kolegy vytvořit neporazitelný přípravkový tým, ale zlepšovat individuální schopnosti a dovednosti našich svěřenců, a to jak hráčské, tak morální.

Věříme, že se fotbalem dále budou bavit tak, jako doposud. Snažme se to všichni podporovat.