FC Tempo Praha

U11: Pracujeme na detailech

8.10.2015 21:56   Antonín Plachý  

Zápas se Slavií ukázal chyby, kterých se hráči opakovaně dopouštějí.

Tak jsem se kouknul na video utkání se Slavií a potvrdil se mi pocit, jaký jsem měl i ze hry. Zápas byl sice vcelku vyrovnaný, ale nabídli jsme většinou nepozorností Slávistům snadné góly. My jsme naopak nedokázali prostřelit chuchvalec při obléhání slávistické branky, protože střely byly příliš slabé či nepřipraveně zbrklé. Po druhé nebo třetí čtvrtině jsme si říkali s klukama, jak se soupeř těžko dostával na naši půlku, ale těch dobrých střel jsme vyprodukovali příliš málo a soupeř z brejků nějaké góly dal. Na soustředěnosti na detailech pracujeme už nějaký týden tvrději a uvidíme, jak dlouho bude trvat, aby se neděly věci jako:

Bránit soupeře a otočit se k němu zády (tak zhruba 3-4 góly jsme kvůli tomu dostali) a to i od hráčů, od kterých očekáváme výborné soubojové chování. Pak několikerá klička přímo před naši branku, kde sice stojí někdy soupeř jakoby zbytečně, ale náš hráč do něj v podstatě narazí (taky cca 3 góly). No a ve finále naše nabíhání, kde moc často útočník běží před naším obráncem, který vede míč, a nahrát se mu nedá.

To jsou ty zásadnější a opakující se věci, které určitě zlikvidujeme, když o nich víme. Poslední dobou se povedlo už většinou nerozehrát od brankáře přímo před sebe na soupeře, z toho padly teď jen asi 2 góly, takže toho jsme se pomalu zbavili, ačkoliv jsme to brankařům ztížili tím, že už v naprosté většině nevyjíždí, ale rozehrávají, což je vedeno snahou, aby se pohnuli i útočníci pro přihrávku, ale vlastně i přípravou na žákovskou ligu.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha