FC Tempo Praha

Muži B: Žaludův gól přímo z rozehrávky

19.11.2015 20:35   Ondřej Stejskal  

Tempo si po výhře 8:0 v Řeporyjích vybudovalo na čele tabulky náskok sedmi bodů.

Pršelo, byla zima, trávník odpovídal místy spíše brouzdališti, ale i přesto jsme určitě chtěli v Řeporyjích vyhrát a vzdálit se našim pronásledovatelům už na 7 bodů. Na toto utkání přijeli tři diváci z řad domácích příznivců, takže se neočekávala nějaká velká podpora a hlavně odpor domácích se zápasem něco udělat.

Hned od prvních minut jsme měli hru pod kontrolou a předváděli jsme pěkný, místy i kombinační fotbal, který se musel určitě líbit. Snažili jsme se hrát po zemi a už ve čtvrté minutě po rohu otevřel skóre Dedek. Poté začal úřadovat náš nejlepší střelec Jirka Žalud a do poločasu dovršil hattrick. Musím říct, že domácí hráči nestíhali, často spíše bezhlavě odkopávali, než aby v klidu rozehráli. My toho velmi efektivně využívali a podnikali jsme jeden útok za druhým. První půle skončila za stavu 5:0.

Jak bývá zvykem v posledních zápasech, o poločase byla odlehčená atmosféra, a tak jsme prohodili sem tam i nějaký ten žert a Jirka Nechvíla vyprávěl i nějakou anekdotu.

Druhá půle začala snad nejrychlejší brankou v historii Tempa. Jirka Žalud přímo z rozehrávky z kruhu napálil míč směr branka a domácí brankář jen bezmocně koukal na to, jak míč plachtí za jeho záda. Z druhé půle uběhlo asi tak 5 vteřin a už jsme rozšířili naše skóre na 6:0. Byl to velmi krásný gól a Jirka by si zasloužil být v rubrice Borec na konec v nejmenované televizi. Utkání pokračovalo pod naši taktovkou a my si vytvořili mnoho šancí, ale jak to v takových zápasech bývá, místo toho, abychom si přihrávali, každý si chtěl dát gól a v těchto momentech jsme se sami sobě pletli, než abychom si byli nějak nápomocni. 

Přesto utkání skončilo jasnou výhrou 8:0 pro žlutou ponorku a jsme rádi, že přezimujeme na první příčce a náš cíl postoupit zpět se nám už z 50% přiblížil. Jak se říká, nejtěžší bude udělat ten poslední krok, ale věřím, že naše mužstvo je natolik zkušené, že si to už nenecháme utéct.

Teď nás čeká 20.11. rozlučka s touto půlkou sezony a jsou zvaní všichni ti, co za B tým nastoupili byť jen na jednu minutku.

Zápasy:

FK Řeporyje - Praha 5 B - FC Tempo Praha B 0:8 (0:5)