FC Tempo Praha

U13: Příprava s Duklou a Třebíčí

24.1.2016 23:04   Jaroslav Teplan  

S Třebíčí se hrálo na celé hřiště.

Dnes jsme odehráli dva rozdílné typy utkání s Duklou a Třebíčí na umělé trávě na Kačerově. V prvním zápase byla tráva ještě zmrzlá a pro kluky to bylo opravdu obtížné.

Vzhledem k tomu, že soupeř z Třebíče do Prahy přijel pouze s dvanácti hráči, tak jsme se rozhodli odehrát utkání na celé hřiště. Kluci z Třebíče se snažili ve velké míře přecházet soupeře 1vs1 ve všech prostorech na hřišti a byla u nich vidět určitá kvalita. My jsme do zápasu vstoupili hodně ospale a moc se nám nechtělo běhat a tím prodat na hřišti veškeré svoje technické a taktické dovednosti. Spoustu herních situací jsme uspěchali a chtěli hrát všechno z jednoho doteku, i když bylo kolem mnoho volného prostoru a měla se objevovat jiná řešení.

Ve druhém zápase jsme nastoupili proti velmi kvalitnímu týmu z Dukly, který se prezentoval kombinační hrou s velmi silnými individualitami v přechodu 1vs1.  Kluci by už v těchto zápasech neměli na hráče s míčem bezhlavě vyrážet, nýbrž uplatňovat obranné jednání jednotlivce (boční postavení, ucouvání soupeře). Směrem do útoku být více odvážný a drzý.

V celkovém hodnocení dnešního dne musím kluky pochválit, neboť se vydali ze všech sil a obzvláště v zápase s Duklou, kdy ke konci šlapali vodu, se nevzdali a bojovali až do konce. Takovéto zápasy s vyčerpáním všech sil může kluky posunout v jejich snažení zase o kus dál.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha 3:17 (2:9)
FC Tempo Praha - SK FŠ Třebíč 3:2 (2:2)