FC Tempo Praha

U17: Vítězná slepená sestava

24.1.2016 23:45   Jaroslav Teplan  

Tempo v přípravě porazilo Kolovraty 4:0.

V nedělním pozdním odpoledni jsme si k přátelskému zápasu pozval tým z Kolovrat, se kterým se pravidelně utkáváme v každém přípravném období, a soupeř je nám tak velmi známý.

Do utkání jsme vstoupili ve velmi slepované sestavě, neboť řada hráčů je nemocná, na horách anebo upřednostnili jiné aktivity na úkor zápasu. Doplnili nás tak hráči ročníku 2001 (Trajhan, Hudák, Plíšek, Vejvoda a Babický), kteří se v žádném případě v utkání neztratili a zahráli solidní zápas.

V utkání jsme velmi dobře kombinovali na svojí půlce, kdy jsme se dokázali prosazovat krátkou přihrávkou či obejitím soupeře. Bohužel nám vázl přechod do útoku, neboť za vysoko hrající obranou hostů se nám nedařilo dávat dostatek kvalitních míčů a spíše jsme je snažili pouze překopnout.

První branku se nám podařilo vstřelit, když střelu Vejvody do břevna dorazil Buzek. Těsně po vstřelené brance dostal Trajhan krásnou přihrávku od Buzka, pelášil sám na branku a navýšil skóre na 2:0 a určil tím poločasový výsledek.

Druhý poločas se odehrával v podobném duchu, ale již jsme zlepšili otáčení hry a snažili se obranu překonat několika křížnými míči, leč naše technika či malá síla nám bránila v umožnění těchto přihrávek. Přesto se nám podařilo ve druhém poločase skóre navýšit o další dvě branky, když se ještě jednou trefil Trajhan a Pavlásek.

Utkání se dá těžko hodnotit, neboť tato sestava nebude ve většině zápasů spolu nastupovat. Věřím, že výsledek může kluky nakopnout k další práci a chuti na tréninku.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 4:0 (2:0)