FC Tempo Praha

Muži A: Remíza se silným Újezdem

25.1.2016 23:12   redakce  

V utkání bohatém na šance byla dělba bodů asi spravedlivá.

V minulém týdnu jsme měli volno, které zaplnil Tempácký ples, a tak druhý přípravný zápas sehrálo naše Áčko až tento víkend.

Naším soupeřem byl Újezd nad Lesy, tedy vedoucí tým druhé skupiny I.A třídy (skupina A).

Hned v prvních minutách jsme se mohli dostat do vedení, ale Kalina trefil po zmatku v obraně Újezda jen břevno. Zanedlouho však zněla konstrukce branky na druhé straně. Nejprve se zaskvěl Kuchař a o několik okamžiků později jsme nepohlídali soupeře po přímém kopu a zachránilo nás břevno. Naší odpovědí byla velká šance Žaluda, ale vyběhnutého brankáře bohužel přehodit nedokázal. Ten samý hráč pak dostal míč za obranu od Tománka, střela však skončila vedle tyče. Průběh zápasu byl velmi vyrovnaný a do poločasu mohl náš soupeř také strhnout vedení na svou stranu. Krásná střela z hranice pokutového území skončila na tyči a dorážka nad brankou.

Co oba týmy nestihly do přestávky, tak si vynahradily během dvou minut po pauze. Nejprve naše několikátá zbytečně riskantní rozehrávka doslova namazala soupeři a důrazný útočník se zblízka nemýlil - 0:1. Vzápětí vybojoval míč důrazný Kalina a předložil před branku Freiovi, který se nemýlil - 1:1. O chvilku později bylo ještě veseleji, když Frei našel za obranou rozběhnutého Hurku a jeho přesné zakončení znamenalo vedení 2:1. Náskok se nám ale pojistit nepodařilo, Tománkova střela olízla jen tyč, a tak nás Újezd potrestal. Rychlý brejk po zisku odraženého míče provedl soupeř dokonale a bylo srovnáno - 2:2. Postupně docházely síly a po dvou nepřesnostech v rozehrávce nás jednou zachránila tyč a jednou ukvapenost útočníků soupeře. Poslední slovo jsme však měli my. Tománek se dostal za obranu, ale brankář jej vychytal, a tak se body do zimní ligy dělily.

Trenér Petr Vanko: "Dnes mělo utkání trochu vyšší tempo než minule a bylo vidět, že nám na konci hodně docházely síly. Na složitém terénu jsme vyrobili mnoho nepřesností a toho se musíme příště vyvarovat. Kluky určitě chválím za aktivitu a posun v plnění dohodnutých úkolů zejména při bránění. Ještě je však stále na čem pracovat a věřím, že to příště zase bude o něco lepší."

Zápasy:

FK Újezd nad Lesy - FC Tempo Praha 2:2 (0:0)