FC Tempo Praha

U7: Vítězný turnaj v Jesenici

26.1.2016 13:42   Pavel Žibrita  

Tempo ukázalo sílu nejen na hřišti, ale i v hledišti.

V sobotu jsme se vydali do Jesenice, i přes 20 cm čerstvě napadaného sněhu jsme se sešli a mohli jít do boje. Turnaj se hrál dvoukolově, tedy s týmy Kunratic, Jesenice a Psár jsme sehráli vždy dva zápasy.

Turnaj sehráli kluci z A i B týmu, a tak pro některé naše hráče z B týmu to byla premiéra na velkém hřišti a celkově systém 4+1 si někteří při turnaji vyzkoušeli soutěžně poprvé. Obecně pro turnaj v Jesenici platilo, že se hrálo na relativně velkém hřišti, a tak četnost doteků hráčů s balónem nebyla úplně optimální. V průběhu turnaje jsme mohli vidět, jak se hráči postupně učí novému hernímu formátu a jsou si čím dál více jistější, odvážnější. Zpočátku jsme spíše sledovali jednoho hráče s míčem a tak nějak v duchu mu fandili, postupně se začali zapojovat do hry i ostatní a svými průniky prověřovali všichni Tempáci obranu soupeře. Viděli jsme spoustu povedených individuálních akcí.

Suverénně nejlepší jsme měli brankáře, raději je pojďme nazvat pátými hráči... Právě naši brankáři po odchyceném míči nečekali a nekopali balon za soupeřovu obranu, ale bleskově rozehrávali či přecházeli rovnou do útoku. Při rozehrávce soupeře či hře na soupeřově polovině se brankáři chovali téměř jako Manuel Neuer a z toho vyplynulo, že naši brankáři vstřelili asi 7 branek.

Závěrem snad jen dodám, že si to všichni hráči užili a už jen fakt, že přišli na turnaj, oblékli si dres a zase se o maličko zlepšili, nás velice těší. Samozřejmě za zmínku stojí i podpora rodičů, která v průběhu turnaje sílila a když Tempo vstřelilo branku na 2:1 těsně před koncem posledního utkání - myslel jsem, že hala spadne:-). Díky všem!