FC Tempo Praha

Muži A: Remíza s Cholupicemi

2.2.2016 13:38   Petr Vanko  

Tempo přišlo o výhru brankou v poslední minutě zápasu.

Třetí pokračování zimní ligy ve Střešovicích pro nás znamenalo pikantní souboj s přeborovým týmem Cholupic. Pikantní byl z toho důvodu, že za našeho soupeře nastoupili dva hráči s tempáckou minulostí - Nwogu a Klouček.

Oba se proti svému týmu prosadili gólově, ale o tom až později. Od začátku se hrál vyrovnaný zápas velmi slušné úrovně. Důrazným napadáním se hned v úvodu připomněl Frei, ale jeho napadání brankáře skončilo jen sraženým odkopem na břevno. Pak se šance přelévaly na obou stranách, ale v cestě změně skóre stáli oba brankáři nebo nepřesnost na straně obou soupeřů. Přece jen však branka padla. Po našem nepřesném odkopu se dostal do brejku Nwogu a zakončil přesně - 0:1.

Po pauze jsme však dokázali přidat a většinu hry jsme byli lepším týmem. To jsme dokázali promítnout i do skóre. Nejprve pohlednou akci potáhl Frei po pravé straně, našel dvojici Šváb - Tománek a z jejich "souboje" vyšla střela, která skončila v brance - 1:1. O autorovi vyrovnávací trefy se ještě dlouho povedou spory:-). Naše aktivita pokračovala, Valta chytře potáhl míč, uvolnil středem obrany Gronycha a ten na nic nečekajíc se opřel do míče a krásně se trefil - 2:1. Stále jsme pokračovali v aktivním pojetí a zápas jsme měli relativně pod kontrolou. Pak ale přišla hrubá chyba v rozehrávce, brejk a Klouček vyrovnal 2:2. 

Tempo se však nenechalo zlomit a znovu jsme šli do vedení. Gronych se dostal za obranu, místo zakončení ještě našel Čecha, který se neukvapil a bylo to 3:2. Bohužel jsme pojistku nepřidali, i když šance na to byly, a tak přišel trest. Soupeř rozehrával rohový kop, kluci po písknutí přestali hrát a hráč Cholupic přesnou trefou srovnal - 3:3 a prakticky vzápětí se pískal konec.

Trenér Petr Vanko: "Dneska musím kluky pochválit. Určitě naše nejpovedenější utkání. Bohužel se opakují hrubé chyby. Věřím, že ještě je dost času, abychom se poučili a dokázali na tom zapracovat. Každopádně mě remíza mrzí, protože o gól jsme asi byli lepším týmem."

Zápasy:

TJ Sokol Cholupice - FC Tempo Praha 3:3 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:27)