FC Tempo Praha

U10: Pokračuje jarní zlepšení

24.4.2016 22:56   Dominik Kadlec  

Tempáci sehráli zápasy s Podolím a Bohemkou.

V pátek jsme hráli na domácí malé umělce s Podolím na jedno hřiště. Po pár inkasovaných brankách poklesli kluci z Podolí trochu na mysli, a tak výsledek vypadal poměrně jednoznačně. Dobrý zápas pro naše kluky, kteří se hodně dostávali do střelby na bránu, řešili situace v přečíslení, ale zároveň soupeř dokázal útočit, takže kluci museli být v pozoru i v obraně. Kluci podali slušný výkon, předvedli pěkné akce dopředu - uličky, narážečky ale i individuální průniky.

V sobotu jsme hráli s Bohemkou v Hrdlořezích na trávě. Hrálo se na dvě hřiště. Měli jsme jednoho na střídaní. Byl to opět perfektní zápas pro obě naše party, soupeř nás prověřil hodně v obraně, ale zároveň my prověřili jeho hodně v útoku. Pozitivní je, že na obou hřištích padalo hodně branek, výsledek 6:6 jedné party ve druhé čtvrtině svědčí o ofenzivním fotbale. Gratulace klukům, jejichž výkon vedl i k vítěznému výsledku jejich party.

Druhá parta nehrála špatně, měla také několik krásných akcí dopředu, které bohužel pro ně nekončili brankami, Přesto několik branek kluci také dali. Zahráli si tedy v poli velmi slušný zápas, na jehož výsledku se podepsalo neproměňování šancí a někdy zbytečné chyby jako třeba brankáře ve 3. čtvrtině, který daroval Bohemce alespoň 5 gólů po chybě v rozehrávce. Nicméně jsme si k tomu něco řekli a ve čtvrté čtvrtině naopak zachytal velmi dobře a rozehrávka byla perfektní, stačilo jí trochu zrychlit a hledat jednoduchou přihrávku.

Pro celkový výsledek je škoda, že chybělo několik kluků, kteří patří mezi tahouny, ale jinak hra vypadala dobře. A zápas dal klukům na obou hřištích hrozně moc a jen víc takových zápasů, kdy tlačíme, kdy se dostáváme pod tlak, kdy je hra v poli vyrovnaná. Budu se opakovat, ale proti podzimu opět velký posun od kluků. Věřím, že si z toho zápasu odnesli dobrý pocit a přesvědčili sami sebe, že na to mají.

Pro oba zápasy tak platí, kluky pochvalme, ale pořád je co zlepšovat a my se nesmíme uspokojit.

Zápasy:

FC Tempo Praha - AFK Slavoj Podolí Praha
Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha