FC Tempo Praha

U19: Tempo stihlo jen vyrovnat

25.4.2016 23:00   Michal Netušil  

Hostům z Libuše nabídli Tempáci náskok, který pak dokázali vymazat a derby skončilo remízou.

V premiéře na domácí umělce jsme přivítali sousedy z Libuše. Podle postavení v tabulce jsme byli asi považováni za favorita v místním derby. V každém zápase je scénář průběhu prakticky totožný. My se snažíme prokombinovat do hluboko postaveného obranného bloku Libuše a soupeř hrozí z brejkových situací. I když kluky na toto neustále upozorňujeme, tak se Libuši podaří vstřelit nějakou tu branku. Nebylo tomu jinak ani tento zápas. Nutno říct, že jsme branky Libuši darovali na stříbrném podnose a nemuseli se na ně vůbec nadřít. Bojovný výkon ve druhém poločase nepříznivý výsledek zmírnil a remíza byla nakonec malou náplastí za zpackaný první poločas.

FC Tempo Praha - FSC Libuš 2:2 FC Tempo Praha - FSC Libuš 2:2
Začátek zápasu byl jak ze špatného filmu. Naši kluci udělali několik chyb při rozehrávce a dostali tím soupeře na naši polovinu. Na světelné tabuli svítila teprve 3. minuta a Čáslavský špatně bránil hostujícího hráče a dovolil mu se dostat k centru do vápna. Míč prošel až k Opletalovi, který ale míč nechytil, a tak se nešikovně dostal k míči Klajbl, který bránil útočníka Libuše, a míč si nechtěně vrazil do brány - 0:1. Kluci byli zaskočeni a byla na nich vidět lehká nervozita, která se podepisovala hlavně nepřesností přihrávek. Nebyli jsme schopni připravit si soupeře kombinací a dostat se do zakončení. I když jsme měli jasnou územní převahu, vážnější brankové příležitosti jsme si nevytvořili. Navíc jsme ve 37. minutě udělali chybu při rozehrávce v obraně. Veselý vracel míč na stopery, ale tak nešikovně, že našel útočníka Libuše, který chybu potrestal - 0:2. Za nepříznivého stavu jsme se šli poradit do šatny a věřili jsme, že jsme schopni s výsledkem něco udělat.

Do druhého poločasu nastoupil úplně jiný tým. Kluci chtěli odhodlaně s výsledkem něco udělat a dřeli až do posledního hvizdu. Oživením byl Hyršl, který vystřídal Čáslavského. Libuš jsme aktivně napadali a nedávali jsme jim čas a prostor na práci s míčem. Také jsme zpřesnili přihrávky a tím jsme je zatlačili na vlastní polovinu a byla jen otázka času, kdy vstřelíme branku. Do vápna Libuše lítal jeden centr za druhým. Bohužel jsme se nedokázali pořádně prosadit. Až v 66. minutě se nám podařilo snížit na 1:2. Trefil se Šváb z otočky z hranice velkého vápna, kde ho našel přesnou přihrávkou Baroch. Na vyrovnání se nemuselo dlouho čekat. O dvě minuty později se prodral do vápna Buzek. Narazil si míč se Schwankem a přesnou střelou vyrovnal na 2:2. Poté tempo hry trochu uvadlo a Libuš se dostala do hry. V 73. minutě zahrávali hosté trestný kop z poloviny hřiště. Míč letěl do vápna, kde fauloval Šváb. Libuš kopala penaltu, ale perfektní zákrok předvedl Opletala a udržel šanci k obratu. Poté jsme opět přidali a na Libuš se valil valil jeden útok za druhým. Bohužel jsme již branku nedokázali vstřelit, a tak jsme se rozešli za stavu 2:2.

Závěrem bych chtěl poděkovat klukům za odmakaný zápas, hlavně ve druhém poločase. Jenom škoda, že jsme Libuši vlastními chybami dovolili vstřelit dvě branky a nedokázali jsme si zápas odehrát ve větším klidu. Je potřeba se soustředit na zápas od prvních minut a nevymýšlet na začátku zápasu těžké herní situace. Nejprve by se měl hráč chytit jednoduchou přihrávkou, zpracováním a poté se stoupajícím sebevědomím přidávat těžší herní situace. Snad se z toho ponaučíme a příště to bude lepší.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FSC Libuš 2:2 (0:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:22)