FC Tempo Praha

U7: První letošní Mini Cup

26.4.2016 8:55   Daniel Kraft  

Tempo tradičně nasadilo do turnaje hned tři týmy.

Letošní premiérový Mini Cup nám počasí příliš nepřálo a několikrát jsme zmokli. Nejvíce to odnesli Tempošreci, kterým sprchlo vskutku vydatně. Snad se to obejde bez početné marodky. Během dne proběhly tři turnaje a do každého z nich nastoupil jeden tým Tempáků. Ranní šichtu si odmakali Temposauři, kteří se postavili velmi atraktivním a kvalitním soupeřům.

Temposauři
Hned první utkání jsme vlítli na Duklu Praha a nastříleli jí 7 gólů, útočná snaha nás tak zaměstnávala, že kluci často zapomínali na zadní vrátka, a proto jsme také 3 góly inkasovali. Vstup do turnaje se nám ale vydařil. Ve druhém utkání nás prověřil Králův Dvůr, který byl nucen se ze začátku bránit našim útokům a zdravé agresivitě při pokusech o zisk míče, soupeře jsme přehrávali a vedli jsme 2:0. Bohužel kluci nedokázali nastavenou laťku držet celých 10 minut a soupeř nakonec srovnal stav na 2:2.

Jediná porážka Temposaurů se zrodila po jinak velmi dobrém výkonu proti Poděbradům, které se soustředily hlavně na to nedostat gól a dá se říct, že hrály na "brejky", které si vytvářeli především pomocí dlouhých výkopů z brány za naše zadňáky. K naší smůle jim to vycházelo. Naši borci se snažili, hledali volná místa k průniku k soupeřově bráně, velmi dobře kličkovali, občas skvěle uvolnili spoluhráče přihrávkou, ale buď stříleli vedle, nebo trefili brankáře, nebo je na poslední chvíli zablokovali hráči soupeře. Každopádně naši zadňáci znovu zapomínali či se vykašlali na obranné úkoly a soupeř nás za to dvakrát potrestal. Nutno podotknout, že nás mohl potrestat vícekrát, ale Max v bráně si počínal velmi dobře a plno akcí zastavil skvělým výběhem nebo dobrým zákrokem.

Čtvrtý a pátý zápas proti Příbrami a Slavii byly souboje podobně zaměřených celků, které se snaží přehrát soupeře dovednostmi hráčů, nikoliv taktikou. Hráči jsou na tom dobře technicky a umí se prosadit v situacích 1 vs 1. My můžeme být rádi, že nám tyto dva zápasy poměrně vyšly. Příbram měla sice více ze hry a naši kluci měli hodně co dělat s bráněním šikovných Příbramáků, avšak díky zahozeným šancím soupeře a nadstandardnímu výkonu Matěje Petrtýla, který dal oba naše góly, zápas skončil nerozhodně 2:2. Naopak Slavii jsme přehráli, kluci se dobře pohybovali po hřišti, vycházely jim kličky a často se dostávali k brance soupeře. I přes neproměněnou penaltu jsme zvítězili 4:1. V posledním utkání jsme pak porazili Lipence 3:1.

Skupina byla velmi vyrovnaná, Temposauři s 11 body brali 3. místo pouze kvůli horšímu skóre. Kluci se ještě stále nevyvarují chumlování, někdy také zbytečně otálí s útokem a dají soupeři šanci se zformovat, nebo je doběhnout. V neposlední řadě neustále zapomínají na obsazování hráčů. Evidentně jsou však konkurenceschopní i těm nejsilnějším týmům, což je dobré zjištění.

Tempošreci
Kolem poledne začal turnaj pro Tempošreky. Kluci v prvním zápase přehrávali Kunratice, Matouš po hezké individuální akci dokonce vstřelil branku, ale jelikož vyvedl míč z autu a nikdo z dalších hráčů se míče nedotkl, branka mu nebyla uznána. Do konce zápasu už se klukům vstřelit regulérní gól nepodařilo. Na rozdíl od Temposaurů si však velmi spolehlivě rozebírali hráče soupeře a dokázali se pak snáze zmocnit míče a přecházet do útoku. Koncovka však pro ně byla limitující. Podobný scénář měl i druhý zápas s Aritmou, který skončil shodně 0:0.

Tempošreci ve třetím utkání proti týmu TJ Straky nebyli již tak důslední v přistupování k soupeři, který toho rázem využil k nebezpečným šancím a nakonec i ke vstřelení gólů. Směrem dopředu už to také z našeho pohledu nebylo úplně ono, klukům se přestalo dařit soupeři vyhýbat a začali se uchylovat k fázi prorážení. Mohlo to být zapříčiněno pouze jedním hráčem na střídání, dřívějším nástupem únavy a poklesem koncentrace. Přesto však padl vyrovnávací gól, byl to však gól vlastní, takže naši střelci stále zůstávali na nule. Čtvrtý zápas proti Viktorii Žižkov byl oboustranně velmi bojovný a skončil "překvapivě" bez branek. Tempošreci si pořádnou střeleckou radost užili až v posledním střetnutí proti hráčům z Čafky, kterým nastříleli celkem 6 gólů.

Tempošreci tedy ani jednou v turnaji nebyli poraženi, ale kvůli častým remízám a nízkému počtu vstřelených gólů skončili na čtvrtém místě. Pozitivní je, že kluci inkasovali pouze jeden gól a velmi dobře plnili své úkoly na hřišti, minimálně v prvních dvou utkáních.

Tempodraci
Tempodraci v závěrečném turnaji měli to štěstí, že nezmokli a dokonce jim svítilo i sluníčko. Draci se vrhli na svou kořist od prvních minut turnaje, obětí se jim stali dívky Dukly Praha. Po mnoha vydařených akcích jsme zvítězili 6:0. Dalším soupeřem byl Sokol Kolovraty, který nám jeden gól vstřelil, ale čtyři obdržel, takže kluci zapsali další skalp. V utkání proti Benešovu jsme měli opět herně navrch, vysoká a šikovná brankářka soupeře nás však nenechala tolik střelecky vyniknout. Tři naše povedené akce však gólem skončily, přičemž Benešov se radoval pouze jednou.

Bez porážky se turnaj bohužel neobešel. Junior Praha byl v předposledním zápase nad naše síly. Přes těsné bránění soupeře jsme nedokázali několikrát po sobě přesně rozehrát a hráči Junioru tyto nepřesnosti nemilosrdně trestali. Kluci se sice v jednu chvíli nastartovali, vymanili se z tlaku soupeře a dvakrát skórovali, ale po další chybičce a obdrženém gólu opět přestali hrát. Na poslední utkání pravděpodobně už nezbývalo mnoho sil, lehkost z prvních zápasů se vytratila, ale kluci se ještě přece jenom hecli a dokázali zvítězit 2:1 a za svou snahu byli odměněni druhým místem v turnaji.

Produktivita Tempodraků byla velmi uspokojivá, vstřelili celkem 17 gólů. Chlapci se s tím příliš nemazali, šli přímočaře po vstřelení branky a vycházelo jim to. Občas měli také slabší chvilky, zejména když se všichni čtyři sešli na jednom místě, ve stejném počtu nechyběl ani soupeř, takže nebylo cesty ven a čas utkání běžel. Z toho podařeného mi nejvíce v paměti uvízla akce Ondry Prchlíka, který šel neohroženě do souboje s brankářkou Benešova, po kterém oba skončili na zemi, Ondra se okamžitě zvedl a skóroval do prázdné brány. Několik skvělých akcí a efektivních obejití soupeře předvedl i Kuba Novotný, vyzdvihl bych především kličku brankáři po akci z levé strany a dále jeho uvolnění ve středu hřiště a následnou gólovou přihrávku. Bohužel mu jeho nasazení nevydrželo celý turnaj. Všichni hráči se však dokázali individuálně i střelecky prosadit a to stojí za velkou pochvalu.