FC Tempo Praha

U9: Ondrášovka Cup

23.5.2016 13:23   Jiří Janeček  

Bohužel se nenašel mezi hráči vůdce, který by ostatní strhnul.

Během krásného slunného víkendu jsme se zúčastnili největší turnaje v Česku - Ondrášovka Cupu pro kategorii U9. Turnaj se uskutečnil v Benešově na hlavním stadionu s velmi dobře připravenou přírodní trávou. Stejně pečlivá byla i samotná organizace turnaje, kde vše sedělo do posledního puntíku. Barvy Tempa na tomto turnaji hájilo deset našich nadějí. Náš tým skončil na 26.místě. Specifikou turnaje byla nejen jeho časová náročnost (sobota i neděle od rána do večera), ale i to, že mladší přípravka běžně nehraje 5+1. Většina výsledků během víkendu byla velmi vyrovnaná, většina jich byla o gól nebo dva.

Náš herní projev se dal rozdělit obědem. Obě dopoledne byla ve vzduchu cítit naděje, určitá míra odhodlání a snaha. Vše ale většinou končilo na neproměňování šancí, nevyužívání nového velkého prostoru - přihrávání mezi hráče a současně naběhnutí našich hráčů a mnohdy zbytečnými chybami jednotlivců či nekomunikaci. Když už se nám podařilo vstřelit branku, byla na klucích vidět nesporná radost a chuť v tom pokračovat. Bohužel, jak jsem již psal, góly se nám moc střílet nedařilo. Výkony a odhodlání kluků po obědě nemá cenu moc komentovat, jednoduše nebyly...

V neděli za námi přijel i trenér Dominik. Za což jsem velice rád. Protože během takto náročného turnaje, doplněné našimi výkony, se člověk dostane do vypjatých psychických stavů, které mohou vygradovat do hádek a osočování za "drobnosti". I přesto, že jde "jenom" o sport, fotbal a malé děti, ne o život.

Během takto náročného turnaje se postupem času ukazovaly morálně volní vlastnosti. Především, když se nedaří, je těžké, ale velmi důležité, když se najde jedinec či jedinci, kteří tým povzbudí a během zápasu to vezmou na sebe. Takováto individualita se během tohoto turnaje neukázala. Ale i přesto jsou to velmi cenné zkušenosti do fotbalu a do života. Za individuální výkon bych však chtěl pochválit našeho brankáře Dana.

Nyní jako tým máme slabší období, ale z něj se mohou právě zrodit ti praví vůdcové. V nadcházejícím období nás čekají tréninky, kde se budeme zaměřovat na střelbu a hry v přečíslení ve větším prostoru.

Na závěr bych chtěl opravdu hodně poděkovat rodičům. Byli jste fantastičtí. Povzbuzovat svoje děti celý víkend i přes naše výkony a výsledky. Klobouček. Snad vám - nám to kluci příště oplatí i lepšími výkony.