FC Tempo Praha

U19: Dukla dokázala jen snížit

24.5.2016 13:15   Michal Netušil  

Tempáci v domácím prostředí zdolali soupeře z Dejvic 3:2.

Doma jsme přivítali Duklu Praha. Čekali jsme, že soupeř bude technicky a rychlostně dobře vybaven. To se potvrdilo, a tak jsme se hlavně soustředili na dobré postavení obranného bloku a vyráželi do rychlých protiútoků. Taktiku jsme zvolili dobře, protože jsme dokázali zvítězit, i když jsme se v závěru zápasu strachovali o výsledek.

Dukla od prvních minut držela více míč na kopačkách. My jsme se hlavně posouvali v bloku a nedovolovali hostům dostávat se do zakončení. Ve 13. minutě ale našla Dukla mezeru v naší obraně a dostala se do vápna, kde hostujícího útočníka zastavil faulem Čech. Dukla kopala penaltu, kterou ale neproměnila. A tak se potvrdilo známé rčení nedáš, dostaneš. V 18. minutě našel Petřek Švába, který otevřel skóre zápasu - 1:0. Hosté chtěli vyrovnat, ale osud jim nepřál. Ve vyložené šanci vyběhnutého Oplíka hlavičkou překonali, ale zastoupil ho na brankové čáře dobíhající Veselý, který míč odehrál do bezpečí. Poté jsme v 30. minutě přidali druhou branku. Baroch centroval do vápna, kde lehkou tečí míč poslal za soupeřova brankáře Schwank. Nutno říct, že to byla velká hrubka brankáře Dukly. Do konce poločasu se už nic zajímavého nestalo, a tak se šlo do šatny za příznivého stavu 2:0.

Ve druhém poločase jsme udeřili potřetí v 54. minutě. Schwank dostal míč ve vápně, dobře se zorientoval a přihrál na volného Čecha, který překonal brankáře Dukly - 3:0. Vypadalo to, že si půjdeme pro hladké vítězství. Ale asi nám docházely síly a Dukle se podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Na 3:1 snižovali hosté z penalty v 73. minutě a o pět minut později přidali druhou branku. V samém závěru mohl přidat pojišťovací branku Schwank, který se dostal do samostatného nájezdu. Bohužel šanci nevyužil. Poté už se jen dohrávalo a poslední hvizd rozhodčího zazněl za stavu 3:2. 

Do stavu 3:0 jsme dobře bránili a nepouštěli Duklu do žádných velkých šancí a měli jsme zápas pod kontrolou. Bohužel, když se podařilo Dukle snížit, tak jsme začali dělat velké množství chyb a dovolovali jsme soupeři nás zatlačit před vlastní pokutové území. Musíme být soustředěni po celý zápas a přestat dělat laciné ztráty míče při vlastní rozehrávce. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha B 3:2 (2:0)