FC Tempo Praha

St.přípravka A: Torzo týmu přehrálo Kolovraty

16.1.2011 18:38   Petr Kamitz  

Tempo si v Zimní lize Hájů připsalo druhé vítězství.

Přeložené utkání s Kolovraty, se kterými jsme v prosinci sehráli pouze přátelské utkání na půdě Kolovrat z důvodu sněhové kalamity a neodklizeného hřiště na Hájích. Tentokrát se hrálo skoro za jarního počasí. Tu a tam vykouklo sluníčko a bylo příjemných 10 stupňů nad nulou. Toho využili i někteří hráči a např. Petr Neckař nastoupil jen v trenýrkách (bez tepláků)!

K utkání zbylo trenérům jen torzo mužstva! Deset statečných se chtělo poprat o dobrý výsledek proti houževnatému soupeři. Stejně jako tomu bylo v Kolovratech, úvod utkání byl z naší strany vlažný a nemastný-neslaný. Kluci se schovávali, neběhali a málo spolupracovali. Zato soupeř z Kolovrat si nebral servítky a ačkoli jejich hráči hrají nižší soutěž, do Tempa se zakousli a měli i šance, které však zmařil Holub v brance. Nejaktivnějším hráčem v našem týmu byl Petr Neckař. Péťa zjistil, že je rychlejší než jeho protihráči, a tak začal podnikat po levé straně nebezpečné výpady směrem k brance Kolovrat. V 9. minutě si to namířil do středu hřiště a když se chystal zakončit, přišla "kosa" zezadu a nařízený přímý volný kop. Jeho exekuci si vzal na starosti právě Petr a dobře mířenou střelou otevřel skóre utkání - 1:0.

Od té chvíle se něco změnilo, kluci začali hrát aktivněji a hned z toho pramenily další akce a šance. Přebrali jsme iniciativu a Petr Neckař vyslal na branku Kolovrat další střely zdálky, přičemž jednu zastavilo až břevno branky soupeře. Aktivnější pojetí a lepší pohyb se odrazil i ve výkonu. Krátce před poločasem jsme si vytvořili tlak před brankou soupeře a několik střel zblokovali jak hráči Kolovrat, tak i naši. Naposledy se dostal k míči Dominik Ctibor a napotřetí se mu podařilo vše prostřelit, a  zvýšit tak naše vedení ve 21. minutě na 2:0.

Po přestávce jsme se hned ve 27. minutě dostali k zahrání rohového kopu Petrem Neckařem. Peťa našel přesnou přihrávkou Tomáše Maška, ten posunul na Dominika Ctibora. Dominik svou levačkou dal přesně k levé tyči branky Kolovrat a vedli jsme už 3:0. Soupeř byl již po třetí brance odevzdanější a nám vyšel výborně vstup do druhé půle.

Jen o tři minuty později, ve 30. minutě, jsme házeli aut na polovině soupeře. Dlouhý aut Neckaře sklepl Rožníček pro Maška a ten vystřelil jeho slabší levačkou a jelikož míč tečoval obránce, doletěl míč až do sítě! Stav skóre byl již 4:0.

Utkání jsme již v poklidu dohrávali. Na konečných 5:0 upravil skóre ještě Tomáš Rožníček, který svým důrazem před brankou dostal míč popáté za záda brankáře Kolovrat.

Kromě začátku utkání to byl slušný výkon. Určitě by bylo co zlepšovat. Ale utkání s Benešovem napoví víc, jelikož čekáme těžký zápas s dobrým soupeřem!

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 5:0