FC Tempo Praha

U19: Postup do pohárového finále

26.5.2016 15:33   Michal Netušil  

Tempáci v semifinále Poháru PFS zdolali tým Vršovic 3:2.

Ve středu jsme sehráli na domácím hřišti semifinále pražského poháru proti Vršovicím. Pro všechny kluky by byl postup do finále životní fotbalovou událostí, a tak bylo o motivaci postaráno.

Vstup do zápasu jsme měli famózní na tabuli svítil čas 1:30 a poprvé jsme rozvlnili sít vršovické branky. O první branku se postaral Čech, který nepohrdnul nabídnutou šanci od Schwanka - 1:0. Bohužel jsme se příliš dlouho z vedení neradovali. O pět minut později jsme udělali faul na hranici vápna a Vršovice kopaly trestňák. Šanci využily a přesnou střelou po zemi srovnaly skóre 1:1. Od té doby se hrálo v hodně svižném tempu a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Více ze hry měly sice Vršovice, ale my jsme hrozili hlavně z rychlých protiútoků, které jsme ale nevyužili. Ve 26. minutě se podařilo hostům vstřelit branku na 1:2 poté, co Oplík propadl v souboji o míč a hostující útočník měl volnou cestu ke vstřelení branky. Od té doby jsme převzali iniciativu a více jsme tlačili na soupeře. Ve 33. minutě odcentroval míč na levé straně Petřek, našel volného Schwanka, který hlavou vyrovnal 2:2. Do konce poločasu se už skóre nezměnilo.

Ve druhém poločase bylo vidět, že ani jeden tým nechce udělat chybu a inkasovat branku. Proto tempo hry uvadlo a bylo vidět hodně nepřesností. Ani příliš šancí nebylo vidět, a tak si diváci mysleli, že dojde na penalty. Patnáct minut před koncem se ale prosadil Schwank po rohu a jak jinak než hlavou. Ujali jsme se vedení 3:2. Do konce zápasu zbývalo spoustu času, a tak jsme se soustředili hlavně na bránění. V samém závěru Vršovice vrhly všechny síly do útoku a nám se otvíraly mezery v jejich obraně. Bohužel jsme je nevyužili ke vstřelení pojišťovací branky, ale s posledním hvizdem rozhodčího jsme mohli slavit výhru 3:2 a tím postup do finále.

Kluci odehráli velmi dobré utkání proti kvalitnímu soupeři, který nám nedal nic zadarmo. A tak si poprvé mohou kluci zahrát finále Poháru PFS, které se bude konat 7.6.2016 od 18:00 na stadionu Admiry Praha. Soupeřem nám bude lídr přeboru Střešovice, které ve druhém semifinále porazily FA Praha.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 3:2 (2:2)