FC Tempo Praha

U19: Vítězná tečka za sezonou

21.6.2016 13:06   Michal Netušil  

Tempo zaslouženě porazilo favorizovanou Aritmu.

V posledním zápase sezóny jsme doma přivítali tým z Aritmy. Dle postavení v tabulce byli hosté jasným favoritem. Tempo na 8. příčce a Aritma na 3. pozici. Kluci se ale chtěli rozloučit se sezónou vítězstvím a na naší hře to bylo vidět. Soupeře jsme do ničeho nepouštěli a naopak my jsme využili nabídnuté šance a Aritmu jsme porazili 3:1.

Při rozcvičení panovalo velké vedro, a tak jsme čekali fyzicky náročný fotbal, protože jsme kluky nabádali, aby vysoko vytáhli presing. Naštěstí ale těsně před začátkem zápasu začalo pršet a povrch byl ideální. Bohužel byl ale zápas ovlivněn přerušením hry poté, co se nad hřištěm proháněly blesky. Přerušení proběhlo ve 30. minutě a to už jsme naštěstí vedli 1:0 po brance Petřeka, kterého pěknou přihrávkou našel Baroch. Po dvaceti minutách strávených v šatně jsme šli opět hrát fotbal. Těsně před koncem poločasu se trefil Štěpánek, který prošel s míčem až do vápna a přesnou střelou zvýšil na 2:0.

Po přestávce jsme chtěli pokračovat ve stejném tempu a hlavně být zodpovědní dozadu a nedovolit Aritmě snížení náskoku. Vystřídali jsme oba krajní záložníky a jednoho útočníka s cílem oživit hru a Aritmu dorazit. Bohužel jsme ale přestali hrát na balónu a hosté nás začínali lehce přehrávat. Dělali jsme zbytečné laciné ztráty a dovolovali jsme tím hostům dostávat se do šancí. Naštěstí ale hozenou rukavici nezvedli a naopak jsme Aritmu umlčeli vstřelením třetí branky. Opět se trefil Štěpánek, kterého vybídl ke skórování Schwank - 3:0. Poslední tečku zápasu udělali hosté, když využili zaváhání Oplíka v rozehrávce, jenž jim daroval laciné snížení na konečných 3:1.

Všem hráčům bych chtěl poděkovat za uplynulou sezónu a jejich výkony v zápasech. Doufám, že hráči ročníku 1997 budou pokračovat v tvrdé práci při trénincích a zápasech za muže a budou důstojnou posilou svých týmů. S ostatními hráči se potkáme v nadcházející sezóně, která snad bude ještě lepší a budeme atakovat horní příčky přeboru.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Aritma Praha 3:1 (2:0)