FC Tempo Praha

U12: Zkušenost proti finskému soupeři

22.6.2016 0:17   Petr Havlíček  

Tempo sehrálo také zápas na Kladně a turnaj v Dobroměřicích.

Poslední týden sezony jsme pojali vyloženě herně. Nejprve ve středu na Kladně, kde se nás sešlo přesně šestnáct při hracím čase 3x25 min, což bylo zvláště ke konci náročné. V utkání nás provázely velké výkyvy, nedokázali jsme udržet laťku delší dobu, a buď góly rychle po sobě dávali, nebo rychle po sobě dostávali.

V sobotu jsme zavítali na turnaj do Dobroměřic a bohužel se nejednalo o podařený výlet. V základní skupině jsme ani proti týmům z nižších soutěží nebyli rychlejší, dravější a přesnější, ve finálových zápasech už přišly světlejší momenty, ale bylo jich poskrovnu. Kluky jsme záměrně téměř vůbec nekoučovali, aby se rozhodovali na hřišti sami. Někteří si s tím ale příliš neporadili, bez našeho pokynu byl problém sprintem se nabídnout, dostoupit či obsadit hráče, nebo dokonce vyrazit tři metry pro míč, což je v této věkové kategorii až zarážející. Konečné 9. místo tak odpovídá naší letargii.

 
FC Tempo Praha - KoiPS (Finsko) FC Tempo Praha - KoiPS (Finsko)
V neděli dopoledne jsme na Tempu přivítali finský tým KoiPS, který vyrazil do Prahy trénovat a hrát. Jednalo se o zápas dvou rozdílných poločasů proti dvěma různým sedmičkám. V prvním jsme byli lepší my, ve druhém Finové. V posledních 15 minutách se navíc projevilo, že řada kluků měla v nohách sobotní turnaj, což ruku v ruce s naší stále ne stoprocentní herní kondicí znamenalo, že jsme se téměř nedostali na míč. U kluků z Vantaa (město poblíž Helsinek) byla z mého pohledu patrná důraznější střelba a také dvě tři nacvičené kombinace, které používali v přechodové fázi. Technicky ani rychlostně jsme nezaostávali. Děkujeme za setkání se zahraničním týmem, které bylo pro chlapce jistě zajímavou zkušeností.

Po letním odpočinku začneme dávat pozor na "prorážečky", které se v naší hře nyní objevují častěji než dříve. Vyšší a silnější kluci se sice prosadí, ale postupem času - až se vyrovnají fyzické rozdíly - skončí na prvním protihráči. My se tedy musíme naučit provést opravdu dobrou kličku s vyvedením do volného prostoru a následným zrychlením do brány.

Zápasy:

FC Tempo Praha - KoiPS 4:6 (3:0)