FC Tempo Praha

U7: Hodnocení sezony

29.6.2016 21:20   redakce  

Za nejlepší moment sezony považuje trenér Daniel Kraft turnaje tři na tři.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny? Jak se je podařilo naplnit?
Naším hlavním cílem bylo ukázat klukům krásu pohybu a fotbalu, přitáhnout je k němu a bavit se jím. Potom jde vše snáze. Myslím, že to se nám povedlo, kluci se na tréninky těší a na některých z nich již teď vidím, že pro ně fotbal bude víc než jen zábava.

Další cíl byl výkonnostní. Soustředili jsme se především na zvládnutí základních herních činností jednotlivce, především vedení míče, jeho nácvik a zdokonalování. Nácvik fotbalových dovedností střídala všeobecná pohybová průprava od gymnastických prvků, přes atletické základy, různé hry až po úpolová cvičení a strečink. Věřím, že i tyto cíle jsme dokázali naplnit a kluky na další sezónu dobře připravit.

Daniel Kraft Daniel Kraft
 Jaké jsou cíle do sezóny následující?
Budeme se snažit pokračovat v nastaveném režimu. Větší důraz budeme klást na disciplínu ohledně docházky na trénink. Dále chceme, aby kluci byli co nejvíce samostatní, takže dohlédneme na to, aby se již všichni sami připravovali na tréninky i zápasy - týká se to hlavně oblečení a výbavy, kterou k fotbalu potřebují. Všichni kluci už budou chodit také do školy, takže je pro ně důležité, aby byli schopní převzít více odpovědnosti za svou připravenost jak ve škole, tak na fotbale. Záleží nám na tom, jak budou kluci prospívat ve škole, takže budeme komunikovat s hráči i rodiči tak, abychom vždy našli nejlepší cestu, jak případné problémy řešit.

Co se týká fotbalu, neplánuji velké změny v přípravě, budeme po klucích vyžadovat větší kvalitu a rychlost provedení jednotlivých herních činností, které se budou více propojovat. Hráči již určitě také budou schopni pochopit a zvládnout více průpravných her a lépe pojmout informace ohledně technicko-taktických základů hry. V utkáních budeme sledovat především individuální pokroky jednotlivých hráčů a jejich schopnost konkurovat, v lepším případě převyšovat hráče soupeře v určitých sledovaných činnostech. Dále budeme prohlubovat všeobecnou průpravu např. v akrobacii, atletice, úpolových sportech, či posilování s vlastním tělem.

V čem měl váš tým v soutěži navrch nad soupeři?
Těžko odpovědět, výkony byly velmi kolísavé. Mnohokrát jsem měl pocit, že převyšujeme soupeře v rychlosti a bojovnosti a často také v šikovnosti v soubojích 1vs1.

Který soupeř vás zaujal a čím?
Jeden tým Dukly Praha. Myslím, že to bylo na druhém nebo třetím Mini Cupu. Hráli velmi rychle, tvrdě, nátlakově a dokázali se prosadit individuálně.

Na kolik procent jsou vaši hráči schopni předvést v zápasech to, co na tréninku?
Pohybuje se to v rozmezí od 0 do 200%. Častěji to však je pod 100%.

Tempáci na Ratolest Festu Tempáci na Ratolest Festu
Nejlepší moment sezóny?
Pro mě to byly turnaje 3 vs 3, ve kterých kluci dokázali hrát na hranici svých možností.

Nejhorší moment sezóny?
Zužování kádru.

Veselá historka ze sezóny?
Na posledním Mini Cupu sezóny se pravděpodobně samým vzrušením pár hráčům rozkývaly zuby, takže jsme řešili rychlou první pomoc. Nejakutnější případ byl u Štěpána Haise, kterému s přispěním Tomáše Slanyho a Štěpánova tatínka byl po nějakých 20 minutách zub "odoperován" a on jakoby nic pokračoval s děravým a krvavým úsměvem v turnaji a lehčí o jeden zub létal po hřišti jako střela.

Co vás zaujalo na právě probíhajícím ME ve Francii?
Rozdíl v sebevědomí naší reprezentace ve smyslu výkonů na ME oproti výkonům z kvalifikace. Srovnávám především s Islanďany, kteří si své sebevědomí a touhu uspět dokázali přenést na šampionát.

Osoby:

Daniel Kraft