FC Tempo Praha

U12: Hodnocení sezony

12.7.2016 21:45   redakce  

Jsem rád, že se podařilo rozšířit a zkvalitnit kádr, spokojeně říká trenér Radek Dobrý.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Cílů jsme měli opravdu dosti. Prvotním cílem bylo doplnit a také zkvalitnit kádr tak, abychom se mohli alespoň měřit s týmy z nižších pater naší tabulky. Dále pak zvyšovat herní kondici, abychom byli schopni pracovat v maximálním možném tempu v celém utkání. Samozřejmě prohlubovat a zdokonalovat herní činnosti samotných hráčů. Důležité bylo také nezapomínat na psychiku kluků, aby měli stále dost chuti hrát fotbal.

FC Tempo Praha - FC Viktoria Plzeń 12:18 FC Tempo Praha - FC Viktoria Plzeń 12:18
Jak se je podařilo naplnit?
Myslím, že většinu našich cílů jsme zvládli naplnit. Mužstvo se doplnilo o devět nových hráčů, tedy celé jedno hřiště v naší kategorii. Samotné zápasy jsme zvládali lépe po stránce herní kondice a některé jsme odehráli celé ve slušném tempu. Co se týče herních činností kluků, tak posun určitě nastal, i když jsou tam pořád značné rezervy (rychlost provedení). Kluci chuť k fotbalu pořád mají, přestože s některými soupeři to bylo opravdu těžké.

Jaké jsou cíle do sezóny následující?
Ustálit kádr. Ještě více pracovat na intenzitě v trénincích. Klást maximální důraz na koncentraci kluků jak v tréninkové jednotce, tak v samotném zápase. Zaměřit se více na součinnost mužstva jak v obranné, tak i útočné fázi. Dbát na samotnou kvalitu provedení herních činností a na následnou rychlou práci s míčem.

V čem měl váš tým v soutěži navrch nad soupeři?
To je opravdu těžká otázka, když vezmu v potaz, že v naší skupině hrají top žákovské celky jako je Sparta, Slavia, Plzeň. Dokázali jsme vždy přehrát týmy jako Rokycany či Povltavskou. Dobré zápasy jsme sehráli s Benešovem a s Pískem. Hodně zápasů jsme otáčeli na naši stranu po špatném vstupu do utkání. Výkony brankářů byly dost kvalitní.

Který soupeř vás zaujal a čím?
Zápasy se Spartou byly poučné. Přestože proti nám postavili mladší ročník, tak rozdíly mezi námi byly obrovské. Důraz Sparty v osobních soubojích a také tah na bránu byly vzorové. Jejich hráči jsou velmi zdatní jak technicky, tak i pohybově.

Na kolik procent jsou vaši hráči schopni předvést v zápasech to, co na tréninku?
U nás je to hodně individuální záležitost. Pokud bych měl brát celé mužstvo, tak to číslo by bylo procentuálně nízké. Pořád samotná hra v tréninku nedosahuje takové rychlosti jako v některých zápasech (ovlivňuje kvalita soupeře, kvalita spoluhráčů). A pokud bych to měl hodnotit individuálně, tak třeba 40%.

FC Tempo Praha - MFK Trutnov 5:8 FC Tempo Praha - MFK Trutnov 5:8
Nejlepší moment sezóny?
Určitě výborný výkon v domácím zápase s Pískem. Toto utkání kluci odmakali. Byly tam výborné individuální výkony většiny hráčů. 

Nejhorší moment sezóny?
V mých očích to bylo utkání na podzim a opět s Pískem. Soupeře i prostředí jsme dobře znali díky letnímu soustředění, které jsme u nich absolvovali. Od samotného zápasu jsme čekali dobrý zápas z naší strany. Bohužel se stal pravý opak.

Veselá historka ze sezóny?
Asi top moment se přihodil na zimním soustředění při nočním buzení na bojovku. Jarda Teplan probouzel Martina Stárka, který byl patřičně rozespalý, a tak si Jardu spletl se spolubydlícím Berym a poslal ho….. kam rozhodně neměl.

Co vás zaujalo na ME ve Francii?
Samozřejmě bych rád řekl, že dobré výkony našeho národního týmu, ale to bohužel říci nemohu. Ale co se mi opravdu líbilo, tak výkony Maďarska a Itálie. Maďaři předvedli, že nemusí mít top hráče z evropských celků, aby se dokázali rovnocenně měřit s ostatními týmy. Jejich nasazení a vůle něco dokázat bylo opravdu vzorové. Italové zase ukazují Evropě, jak se dokáží připravit na tak důležitý turnaj. Organizace jejich hry je perfektní. Jsou vždy dokonale nachystaní na každého soupeře po taktické stránce a i fyzicky jsou na tom perfektně. Nad tím vším vyčnívá nezničitelný Buffon.

Chcete-li zmínit něco, na co jste nebyli tázáni, máte zde prostor: 
Chtěl bych poděkovat všem, co nás podporují a fandí naší společné práci.

Osoby:

Radek Dobrý