FC Tempo Praha

Chcete hrát fotbal za Tempo?

23.1.2011 21:37   12.7.2023 0:56

Rádi bychom vám, rodičům, prarodičům nebo třeba sourozencům budoucích sportovců poskytli základní informace o činnosti našeho fotbalového klubu.

Především pak, kde a jak můžete vašeho (a snad také brzy našeho) malého fotbalistů přihlásit do FC Tempo Praha.

Je to velmi jednoduché, ale pokud by vám přesto nebylo cokoliv jasné, nebo byste potřebovali kteroukoliv informaci doplnit, neváhejte nám zavolat na číslo 606 855 136 nebo se obrátit přímo na trenéry příslušné věkové kategorie, jejichž telefonní čísla nejdete níže. Uvedené informace platí pochopitelně přiměřeně také pro ty, kteří již odrostli kategorii přípravek. Pokud totiž mají fotbal rádi a chtěli by se mu věnovat pod vedením našich trenérů, budou na Tempu vítáni.

Co je FC Tempo Praha?
FC Tempo Praha je fotbalový klub, který v dospělém fotbale nikdy nepronikl do vrcholových soutěží. Pražský přebor je historickým maximem. V devadesátých letech minulého století však patřily žákovské týmy Tempa k nejlepším v republice a také dorostenci hráli celorepublikovou soutěž. Právě na tuto tradici navazujeme a dorostenci i žáci opět hrají, a to velmi úspěšně, nejvyšší české soutěže.

Kde a jaká jsou hřiště FC Tempo Praha?
V současné době se fotbalisté FC Tempo Praha připravují na novém velkém travnatém hřišti, na velkém hřišti s umělou trávou a jednom menším hřišti s umělou trávou. Tři hřiště se nacházejí v areálu v ulici Ve Lhotce v Praze 4. V zimním období využívají kromě hřišť s umělou trávou také tělocvičny nejbližších škol a sportovních zařízení.

Rozdělení do týmů přípravek
V současné době působí v našem klubu pět týmů přípravek, které jsou určeny pro děti od šesti do deseti let. Aby mohli malí fotbalisté zdravě rozvíjet své schopnosti a nebyli rozmrzelí, že nestačí větším spoluhráčům, uplatňujeme v našem klubu systém rozdělení podle ročníků. Děti narozené v roce 2013 tak například tvoří tým starší přípravky A, zatímco ty, které přišly na svět v roce 2017, hrají v mladší přípravce C.

A co děti mladší šesti let?
Již několikátým rokem funguje při FC Tempo Praha Fotbalová školka, což je sportovní příprava dětí mladších šesti let, které se ještě nemohou zapojit do soutěží, ale mají pohyb a hry rády. Pravidelné sportování, zaměřené nejen na fotbal, ale také na další pohybové dovednosti, se koná dvakrát týdně.

Kontakty:

U11 - Starší přípravka A - ročník 2013 
trenér: Dominik Kadlec (tel. 607 170 189)

U10 - Starší přípravka B - ročník 2014
trenér: Patrik Jaroš (tel. 773 598 483) 

U9 - Mladší přípravka A - ročník 2015
trenér: Jiří Doležal (tel. 776 582 186)

U8 - Mladší přípravka B - ročník 2016
trenér: Adam Cízner (tel. 601 555 525) 

U7 - Mladší přípravka C  - ročník 2017
trenér: Theodoros Draksl (tel. 774 503 853) 

U6 - Předpřípravka A (Fotbalová školka) - ročník 2018
trenér: Václav Nechvíla (tel. 739 474 081)

U5 - Předpřípravka B (Fotbalová školka) - ročník 2019
trenér: Václav Nechvíla (tel. 739 474 081)

Jak se přihlásit?
Není nic jednoduššího, než přijít na trénink, nebo ještě lépe krátce před ním, na naše hřiště za příslušným trenérem. Ten si malého fotbalistu zapíše mezi své svěřence a předá vám k vyplnění přihlášku. Pochopitelně vám poskytnou také všechny další informace a organizační pokyny týkající se tréninků a zápasů.

Jaké jsou na Tempu příspěvky?
Příspěvky na činnost FC Tempo Praha činí 6000,- Kč pololetně u kategorie přípravek a žáků, 5000,- Kč pololetně u kategorie dorostu a mladší přípravky C, hráči předpřípravek platí 600,- Kč měsíčně. Pokud zpočátku nevíte, zda bude zájem vaší ratolesti trvalý, lze se pochopitelně dohodnout na platbě pro kratší období. Veškeré příspěvky jsou využívány výhradně na sportovní vybavení, údržbu a provoz areálu a náklady soutěží. Za tyto příspěvky jsou hrazeny i veškeré náklady na pronájmy tělocvičen i startovné v turnajích, což v jiných klubech není ani zdaleka samozřejmostí.

Co si počít s registrací v jiném klubu?
Je možné, že i docela malý fotbalista již zkoušel kopat do míče v jiném fotbalovém klubu a že v něm je dokonce registrován. Taková skutečnost by sice nebránila tomu, aby u nás trénoval, ale nastupovat k zápasům by nemohl dříve, než bychom vyřešili otázku přestupu (tedy změny registrace na FAČR). Protože vyřízení přestupu může trvat i několik dnů (je třeba jednat s klubem, u kterého byla registrace provedena i na svazových orgánech), bude vhodné, pokud trenérovi takovou skutečnost oznámíte co možná nejdříve.

Další informace:
Podmínky FC Tempo Praha se v posledních letech výrazně zlepšily. Vybudovalo se nové hřiště s umělou trávou a umělým osvětlením, dokončilo se nové travnaté hřiště, rekonstruována byla také menší tréninková plocha, v areálu je k dispozici také workout a nové dětské hřiště. Podařila se vybudovat nová budova šaten, patřící mezi nejlepší v Praze, vždyť každý tým má svoji šatnu. Všechny týmy trénují s novými míči a k zápasům nastupují v nových klubových dresech. Na bedrech rodičů tak ze sportovního vybavení zůstává pouze tréninkové oblečení, kopačky a chrániče. Fotbal na Tempu patří dnes mezi jednu z nejméně nákladných aktivit.

Žákovské a přípravkové týmy jsou základnou našeho fotbalového klubu, proto také pořádáme v červnu celorepublikový turnaj mladších a starších přípravek. Sportovní areál u Lhoteckého lesa však můžete navštívit také při zápasech mužů. FC Tempo Praha, to jsou však také další akce, třeba tradiční pálení čarodějnic, mikulášská nadílka pro malé fotbalisty nebo ples pro větší příznivce klubu. Areál FC Tempo Praha můžete využít (pronajmout si) k pořádání firemních akcí.

Závěr?
Pokud usoudíte, že by sportovní příprava v našem fotbalovém klubu mohla být pro vaše dítko smysluplným využitím volného času, neváhejte a nebojte se je přivést na některý z tréninků. Možná se právě FC Tempo Praha stane místem, které mu bude přinášet radost, kde bude rozvíjet nejen svoji kondici, ale také důležité lidské vlastnosti, bojovnost, vytrvalost, a kde bude mít spoustu kamarádů.