FC Tempo Praha

U15: Hodnocení sezony

15.7.2016 12:30   redakce  

Vítězné utkání s Bohemkou před 250 diváky nám zůstane navždy v paměti, těší trenéra Viktora Valtu.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Cílem do této sezony bylo umístění mezi prvními šesti týmy, abychom si zajistili postup do elitní nadstavbové části žákovské ligy.

 
FC Tempo Praha - FC Písek 6:1 FC Tempo Praha - FC Písek 6:1
Jak se je podařilo naplnit?
Cíle se nám podařilo naplnit na 110%, po základní části jsme bezpečně postoupili do elitní nadstavbové části, ve které jsme si až na dva zápasy počínali velice dobře. Díky tomu jsme nakonec skončili na fantastickém 2. místě o 3 body za Bohemkou, která byla jasným favoritem, přesto se před námi musela během sezony třikrát poklonit. Celému týmu se podařilo dosáhnout výsledek, který v historii Tempa nikdo nepamatuje. Naše šňůra sedmi vítězných zápasů v řadě v nadstavbové části byla úžasná.

Jaké jsou cíle do sezóny následující?
Mladší dorost povede na podzim Filip Šmídek a myslím si, že budou mít ty nejvyšší cíle a to bude umístění mezi top týmy pražského přeboru.

V čem měl váš tým v soutěži navrch nad soupeři?
Hlavním důvodem našeho úspěchu byl především týmový výkon. I když se nám třeba nedařilo herně, dokázali jsme zápas strhnout na naši stranu. V nadstavbové části to potom byla až euforická chuť dosáhnout velkého úspěchu.

Který soupeř vás zaujal a čím?
Zaujal mě tým Písku, který i přes výsledkové neúspěchy se neustále snažil hrát atraktivní kombinační technický fotbal. Za to jim patří velká gratulace, tak by to mělo vypadat.

Na kolik procent jsou vaši hráči schopni předvést v zápasech to, co na tréninku?
Samozřejmě to je různé, někdy kluci dokážou přenést do zápasu věci, které bych ani nečekal, ale povede se jim to i naopak. Když bych to zprůměroval, tak si myslím, že se dostaneme na 80-90%.

Nejlepší moment sezóny?
Jednoznačně to byl poslední domácí zápas s Bohemkou, kdy si na Tempo našlo cestu přes 250 diváků a my jsme ve strhujícím zápase dokázali porazit Bohemku na penalty, čímž jsme se dostali na skóre před ní. Ta euforie po vítězství a oslava s fanoušky nám všem zůstane navždy v paměti. To jsou momenty, pro které fotbal děláme a baví nás.

 
FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 3:2 FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 3:2
Nejhorší moment sezóny?
Žádný. Sezona byla super, povedlo se nám něco, co se na Tempu nikomu nepovedlo.

Veselá historka ze sezóny?
Když Štěpán Sedlář a Jáchym Trajhan přišli na trénink s rovnátky v puse a bylo jim rozumět asi každé páté slovo.

Co vás zaujalo na ME ve Francii?
Zaujaly mě dvě věci. První je to, jak se vypracovaly fotbalově malé státy nahoru. Díky svým výkonům dokáží konkurovat i předním fotbalovým velmocím. Druhým momentem byla atmosféra přímo v dějišti šampionátu, kterou jsem okusil na vlastní kůži. To je něco nepopsatelného.

Chcete-li zmínit něco, na co jste nebyli tázáni, máte zde prostor:
Jelikož odcházím od ročníku 2001, tak bych jim chtěl moc poděkovat za skvělé dva roky spolupráce, budu na to dlouho vzpomínat. Věřím, že se ještě někdy v budoucnu potkáme. Díky samozřejmě patří i rodičům za jejich podporu a v neposlední řadě všem na Tempu. Díky moc, užijte si léto a od nové sezony do toho zase vlítneme naplno.

Osoby:

Viktor Valta