FC Tempo Praha

Muži A: Hodnocení sezony

18.7.2016 17:43   redakce  

Největší radost mám ze spolupráce s B týmem a starším dorostem, hlásí trenér Petr Vanko.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Předně musím říct, že se určitě nebudu pouštět do hodnocení podzimní části, když jsem tu nebyl, ale jen jara. Jednoznačným cílem bylo poznat možnosti týmu, abychom zjistili, kde nás tlačí bota a samozřejmě vylepšit postavení v tabulce. Určitě dalším krokem bylo větší propojení fungování s B týmem a prohloubení spolupráce také s U19, no a v neposlední řadě zvýšit důraz na docházku v tréninkových jednotkách.

FC Tempo Praha - FK Dukla JM 8:5 FC Tempo Praha - FK Dukla JM 8:5
 Jak se je podařilo naplnit?
Celé jaro již od přípravy bylo jako na houpačce. Super docházka, konkurence, náročnost, pak období, kdy jsme byli rádi, že se vůbec sejdeme na mistrovské utkání v 11 lidech a pak zase vzestupná tendence a vítězná vlna, na které jsme se drželi až do konce. Asi se nedá říct, že bychom nějaký naplnili na 100% nebo jsme někde úplně vyhořeli, ale asi největší radost mám ze spolupráce s béčkem a U19. Dokázali jsme si vyjít vstříc a když nám teklo do bot, tak nám kluci z obou zmíněných týmů pomohli. Samozřejmě chceme zapracovat na doplnění kádru, abychom byli konkurenceschopnější a posunuli se trochu tabulkou výše.

Jaké jsou cíle do sezóny následující?
Cílem je hrát aktivní fotbal, který bude přímočarý k brance soupeře. Co se týče umístění, tak bych teď nerad něco vyhlašoval, ale pokud bychom skončili 6. jako letos, tak bych to osobně bral jako velký neúspěch. Na druhou stranu se objektivně může stát cokoliv a budeme za 6. místo rádi. Každopádně do přípravy půjdeme s tím, že se chceme posunout jak v tabulce, tak s kvalitou a stabilitou kádru.

V čem měl váš tým v soutěži navrch nad soupeři?
Těžko říct. Asi nejvíce bych vyzdvihl vysoký počet nastřílených branek. Byli jsme v tomto ohledu mnohem agresivnější a důraznější před brankou soupeře a na tom se určitě dá stavět.

Který soupeř vás zaujal a čím?
Asi nejvíce Zlíchov a Slivenec. Oba týmy měly zajímavou směs zkušenosti a dravého mládí a působily velmi kompaktně a fotbalově.

Na kolik procent jsou vaši hráči schopni předvést v zápasech to, co na tréninku?
Mám pocit, že když se daří, tak to přenesou všichni na 100%. Samozřejmě největší problém nastává, když se nedaří a takových hráčů bych našel opravdu málo. Je to ale stejné ve všech týmech. Nedělám si iluze, že ostatní týmy v A třídě mají hráče, kteří všechno zvládají na úrovni první ligy i pod tlakem, to je prostě fotbal. Pokud v příští sezóně takových hráčů najdeme více, nebo nám vyspějí sami, tak budu jedině rád.

FC Tempo Praha - FK Dukla JM 8:5 FC Tempo Praha - FK Dukla JM 8:5
 Nejlepší moment sezóny?
Asi si nevybavím nic takhle napoprvé. Určitě bych zmínili posledních šest vyhraných zápasů a snad kromě zápasu s Chodovem doma poměrně atraktivní fotbalové momenty.

Nejhorší moment sezóny?
Rozhodně pocity z pěti proher v řadě, to už bych nechtěl znovu zažít.

Veselá historka ze sezóny?
Já myslím, že když je v kabině Jirka Nechvíla, tak je pořád veselo:-).

Co vás zaujalo na ME ve Francii?
Aktuálně asi to, že vyhrál tým, který v řádné hrací době vyhrál jeden zápas a jinak určitě oživení v podobě týmů Švýcarska, Islandu, Polska, Irska, Walesu, atd., které v minulosti nebyly tradičními účastníky.

Osoby:

Petr Vanko