FC Tempo Praha

Muži A: Kvalitní zápas s Duklou

12.8.2016 23:56   Petr Vanko  

Tempo předvedlo ve druhé půli kvalitní výkon a uhrálo remízu 2:2.

Letní příprava nám trochu nabrala na intenzitě a důkazem toho budiž anglický týden, kdy jsme si na středu domluvili přípravné utkání s Duklou Jižní Město. Vítěz loňského ročníku I.A třídy prošel velkou obměnou kádru a zápas s námi byl generálkou na přeborovou sezónu. Notně omlazený tým, který byl doplněný ještě o exligistu Vidličku, byl pro nás velkou prověrkou a samotné dění na hřišti nenechalo nikoho na pochybách, že proti nám stojí velice kvalitní tým.

Od úvodu jsme měli velký problém s napadáním a agresivním pojetím Dukly a to vedlo k naším dvěma typickým hrubkám, kdy jsme opět svojí přihrávkou nabídli domácím dva nájezdy a dva góly. Z nepříznivého průběhu jsme se pak oklepali a byli jsme domácím důstojným soupeřem. To se také projevilo ve snížení výsledku, kdy se individuální akcí blýskl nevšední střelec Tománek - 2:1. Vyrovnat se nám ale nepodařilo, protože střelu Čecha chytil brankář Kotrba a další náznaky jsme do šance nedotáhli. Naopak Dukla mohla svůj náskok navýšit, ale svou poslední šanci před přestávkou mezi tři tyče neumístila.

Druhý poločas byl z naší strany lepší než ten první. Vyvarovali jsme se nesmyslů v rozehrávce a naopak se nám dařilo na soupeře ve vhodný moment zatlačit a vytvořit si šance. Vyrovnání pak zařídil Hurku hlavou po pěkném centru Vltavského z přímého kopu - 2:2. Samozřejmě nás pak může mrzet nastřelená tyč Hurkou nebo několik vyložených šancí, které jsme buď prováhali nebo nezakončili přesně. Na druhé straně nás podržel Kuchař při šanci Dukly a pak nás zachránila rovněž nepřesnost domácího hráče v zakončení.

I když můžeme mít pocit, že jsme z druhého poločasu mohli vytěžit i více, tak nám to teď vadit nemusí, pokud jsme si proměnění gólových šancí nechali do mistrovské sezóny.

Trenér Petr Vanko: Za každou takovou přípravu jsem nesmírně rád. Domácí nás prověřili ve všech směrech a musím říct, že některé pasáže zápasu se mi velice líbily. Bohužel se nám neustále opakují chyby, které nás pak sráží. Tyto věci si však každý v sobě musí přebrat sám, protože v tréninku je těžko odstraníme. Radost mám z výkonu některých hráčů, kteří si hlasitě říkají o základní sestavu a jsem zvědavý, zda svou výkonnost potvrdí i v dalších zápasech.

Zápasy:

FK Dukla JM - FC Tempo Praha 2:2 (2:1)