FC Tempo Praha

Muži A: Vysoká výhra nad Libuší

14.8.2016 22:49   Petr Vanko  

Derby na hřišti v Dolních Břežanech mělo jasného vítěze.

Anglický přípravný týden jsme dohráli na hřišti v Dolních Břežanech proti Libuši, která nás bude čekat i v mistrovské sezóně I.A třídy jako soupeř.

Opět jsme se chtěli zaměřit na vstup do zápasu a tentokrát se nám to povedlo. Neudělali jsme žádnou hrubku a naopak jsme soupeře zatlačili před jeho branku. Bohužel jsme však byli velmi nepřesní v koncovce a ani jedna šance v síti neskončila. Na vině byla defenziva Libuše, naše nepřesnost v koncovce nebo ve finální přihrávce a brankář. Už to vypadalo, že naší neproduktivitu soupeř potrestá, ale Erben nás podržel a další akce Libuše skončila nepřesným zakončením.

Po přestávce však gólový půst skončil a diváci viděli šest branek, převážně v síti Libuše. Chtěli jsme pokračovat v trpělivé hře a vytrvat v aktivitě. odměnou byla i vedoucí branka, když Tománek našel za obranou Freie, který z těžkého úhlu překonal brankáře - 0:1. Za pár minut Libuš vyrovnala. Po důrazu v pokutovému území se trefil domácí útočník z bezprostřední blízkosti - 1:1. Netrvalo dlouho a skóre se znovu měnilo. Hurka šel sám na branku, brankáře sice nepřekonal, ale Barták zachoval chladnou hlavu a pod sebe našel před prázdnou brankou Štěpánka a opět jsme vedli - 1:2. Pak už branky padaly jen do sítě Libuše. Po přihrávce Kolaříka se do prázdné branky trefil Hurka - 1:3. Po prostrčení Freie se zblízka nemýlil Čech - 1:4 a v závěru ještě pečetil naši výhru znovu Hurka - 1:5.

Trenér Petr Vanko: Dnes to bylo hodně o trpělivosti. Dařilo se nám soupeře přehrát, ale branky stále nepřicházely. Naštěstí jsme to ve druhém poločase protrhli. Jsem spokojenější i s větší aktivitou od prvních minut, ale pořád se nám občas stávalo, že jsme trochu polevili a soupeř se dostal do hry. Příští týden nás čeká generálka a věřím, že to bude zase o něco lepší.

Zápasy:

SK Libuš 838 - FC Tempo Praha 1:5 (0:0)