FC Tempo Praha

U15: Vydařený první zápas

22.8.2016 16:57   Tomáš Maurer  

Tempo dokázalo otočit zápas proti Karlovým Varům a zvítězit 2:1.

V prvním mistrovském utkání jsme doma přivítali velmi nepříjemného a houževnatého soupeře Karlovy Vary. Od začátku utkání jsme byli herně lepším týmem, bohužel jsme však nedokázali proměnit i ty nejvyloženější šance, a tak nás soupeř potrestal z rychlého protiútoku.

O přestávce jsme si řekli, že se nesmíme pouštět do sprinterských soubojů s enormně rychlou stoperskou dvojicí soupeře, ale naopak využít naší vyšší kvality ve středu hřiště a z tohoto prostoru si vytvářet početně a prostorově výhodné situace. Naše větší herní kvalita nakonec vedla ke dvěma pohledným akcím, které znamenaly otočení utkání v náš prospěch. Branky vstřelili Sochor a Vitík. Další branky jsme bohužel z mnoha šancí nepřidali, a tak bylo neustále nebezpečí jednoho úspěšného brejku soupeře, který by utkání mohl poslat do penaltového rozstřelu. To se naštěstí nestalo, a tak si zaslouženě připisujeme tři body.

Nasazení a výkony většiny hráčů považuji za chvályhodné. Velmi kvituji, že jsme dokázali otočit nepříznivý výsledek. Do příštích utkáních je však potřeba zlepšit finální fázi, abychom byli bodově úspěšní i v dalších kolech, kde nás čekají soupeři nejtěžší - Táborsko, Motorlet.