FC Tempo Praha

Muži A: Tým prošel výraznou změnou

24.8.2016 14:13   Dominik Kadlec  

Podařilo se přivést několik zajímavých posil, konkurence se výrazně zvýšila.

Příprava A mužstva začala v úterý 26. července. Mužstvo trénovalo pravidelně v režimu pondělí, úterý, čtvrtek a víkendový zápas, k tomu sehrálo i dvě utkání ve středečních termínech. Oproti zimní přípravě upustilo od společné přípravy s B mužstvem, a to i díky rozšíření kádrů obou mužstev. Někteří hráči dostali nejdříve šanci v A týmu, avšak během přípravy vykrystalizoval jejich přesun do B týmu.

Celková bilance týmu v přípravě je poměrně vyrovnaná - 2 výhry, 2 remízy a 1 porážka. Nicméně výsledky byly velmi ovlivněny točením hráčů a zkoušením optimální sestavy. V prvním utkání mužstvo podlehlo středočeské Dobříči hrající B třídu. Poté přišla utkání s přeborovými Cholupicemi a Duklou JM, která skončila shodně 2:2, v těchto utkáních již byl výkon mužstva o poznání lepší, a to hlavně ve druhých poločasech. Stoupající formu potvrdilo mužstvo v posledních dvou utkáních proti A třídním týmům Libuše a Štěrbohol, které zdolalo poměrně jednoznačně 5:1 a 3:1.

Jak bylo zmíněno výše, kádr A týmu byl rozšířen a zkvalitněn a tedy doznal značných změn. Po sezóně ukončil své působení na Tempu brankář Varecha, který odešel do středočeského Jíloviště, již během jara z týmu zmizeli Bialek, Škobis a Bártík, během léta byli do B týmu přeřazeni hráči Gronych, Baroch, Hendrich, Rejmíš, Stejskal. Jen v B mužstvu budou působit také veteráni Žalud a Valášek. Tuto stranu odchodů musely samozřejmě nahradit příchody. Na post brankáře přišel z Cholupic Erben a z dorostu Opletal, z anabáze v Uhelných skladech a Cholupicích se vrátil bývalý hráč Bohemians a tempácký odchovanec Klouček, z Podolí přišel Perl, který u nás před rokem již půl sezóny působil, z Bohemians se podařilo získat Bláhu a Vltavského, který však poslední sezóny hájil barvy Motorletu, z Dukly přišel Kolařík a z dorostu se do A týmu přesunuli Štěpánek a Veselý, plus hráči, kteří ale za A tým nastupovali již na jaře - Šváb, Schwank a Čech. Za posílení lze považovat po půlroční absenci obnovení kariéry hráče Tománka.

Konečný kádr týmu čítá 24 jmen:

Brankáři:
Karel Erben 
Jan Opletal
Jan Kuchař

Obránci
Dominik Kadlec
Václav Kalina
Jiří Nechvíla
Michal Netušil
Ondřej Šváb
Viktor Valta
Marek Veselý
Marek Vltavský

Záložníci:
František Barták
Matěj Čech
Patrik Geissler
Tomáš Geissler
Jaroslav Klouček
Jan Kolařík
David Perl
Matěj Štěpánek
Lukas Tománek

Útočníci:
Dan Bláha
Pavel Frei
Josef Hurka
Ondřej Schwank

Zápasy:

FK Dobříč - FC Tempo Praha 4:3 (2:2)
TJ Sokol Cholupice - FC Tempo Praha 2:2 (2:1)
FK Dukla JM - FC Tempo Praha 2:2 (2:1)
SK Libuš 838 - FC Tempo Praha 1:5 (0:0)
SK Viktoria Štěrboholy - FC Tempo Praha 1:3 (0:1)