FC Tempo Praha

Muži B: Po návratu sedm branek

30.8.2016 20:52   Jiří Nechvíla  

První mistrovský zápas po postupu do I.B třídy jsme odehráli na domácí půdě proti Benicím.

První mistrovský zápas po postupu do I.B třídy jsme odehráli na domácí půdě proti Benicím. Vzhledem k nabité soupisce A mužstva, které hrálo před námi, se tak většina hráčů, kteří se nevešli do základní sestavy, objevila v základní sestavě B mužstva a nutno podotknout, že sestava to byla velmi kvalitní.

Když jsem si před zápasem prohlížel soupeře, tak jsem si říkal, že bych to spíše typoval na ragbyový tým. Některé bicepsy byly opravdu hodně mohutné. Ten nejmohutnější hrál převážně po celý zápas na mě, ale k mému štěstí byl ten kluk úplně v pohodě a v pohodě proběhl i celý zápas.

První půle bylo poměrně vyrovnaná, i když jsme za delší konec přece jen o trochu tahali my. Jako první jsme také skórovali, když se prosadil ve vápně po dlouhém autu Žalud. Soupeř pak dokázal vyrovnat, kdy se hostující hráč uvolnil na vápně a pěknou střelou k tyčí prostřelil Oplíka. Ještě do půle jsme stačili zvrátit vedení na naši stranu, když Žalud prodloužil balón do malého vápna, ve kterém se dokázal prosadit Perl.

Ve druhé půli jsme ještě zvýšili aktivitu a odměnou nám byl gól Gronycha v 60. minutě. Hned o dvě minuty nato se prosadil opět Žalud a po tomto gólu, který znamenal vedení o tři branky, již soupeř rezignoval. Kontrolovali jsme hru, kombinovali, centrovali a dostávali se do šancí. Jednu proměnil opět Gronych a o další dva góly se postaral střídající Žibrita. Ten mohl po patnácti minutách na hřišti dovršit hattrick, ale svoji poslední šanci nevyužil. Hosté v poslední minutě snížili, a upravili tak skóre na konečných 7:2.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - TJ Sokol Benice 7:2 (2:1)