FC Tempo Praha

U11: Přínosná konfrontace s Plzní

19.9.2016 13:42   Dominik Kadlec  

Tempáci sehráli přípravu na západě Čech.

V pondělí jsme sehráli utkání proti výběru Prahy západ. Na hřišti ve Vraném nás čekalo poněkud menší hřiště než jsme zvyklí a tomu odpovídala i hra. V utkání bylo hodně osobních soubojů, ale i přesto kluci ukázali několik situací, kdy pohlednými akcemi v pohybu s výměnou místa a narážečkou rozebrali soupeřovu obranu. Bylo k vidění i několik pěkných individuálních průniků. Během utkání kluci neměli čas se na chvíli zastavit, protože každá akce byla na dostřel branky a nikdo neměl na nic moc času. Je dobře, že se s s tím kluci vypořádali a odměnou jim byla i konečná výhra asi o čtyři branky. Byl to pro kluky řekněme trénink soubojového chování a to do fotbalu jistě patří.

V neděli jsme měli hrát s Bohemians 1905, ale z několika důvodů jsme se rozhodli utkání nechat našim 07 a raději využít pozvání Viktorky Plzeň k přátelskému zápasu. Hlavní v tom byl zcela jistě sportovní důvod, kdy Bohemka k utkání přijela s kluky 2007, které, jak potvrdil turnaj v létě na Braníku, jsou naši kluci schopni poměrně přehrávat. Zároveň konfrontace s Plzní pro nás byla zcela jistě zajímavým porovnáním. Na Bohemku tak od nás vyrazilo pět kluků, kteří se buď nemohli zúčastnit odpoledního utkání a nebo mají tréninkové manko. V Plzni jsme hráli na dvě hřiště 5+1 a 3x25 minut. Svým pohledem na utkání v Plzni můžu říct, že jsem viděl v našich řadách několik kluků, kteří se se soupeřem mohli rovnat. První třetinu jsem byl u party Arsenal a byť výsledek byl za těch 25 minut asi 5:1 pro soupeře, tak se mi hra kluků líbila. Rozehrávka od branky nevázla, prosazovali se individuálně i kombinačně a stačili i pohybem, odehráli, řekl bych, vyrovnanou třetinu. Další dvě třetiny jsem byl u party Barcelona, tady už měla Plzeň převahu, hlavně v té druhé části, ve třetí už ne takovou. Nicméně v několika pasážích dokázali kluci sehrát slušný vyrovnaný zápas, ovšem pak většinou nedali šanci a inkasovali branku a Plzeň byla zase o kus lepší. Moc se nám na tomto hřišti nepovedl výkon jako týmu, kdy chyběla spolupráce v pohybu po hřišti při útoku, tak spolupráce při bránění. Nicméně výkony třeba Tadeáše, Jirky, Honzy nebyly individuálně vůbec špatné, Kuba zase dokázal velmi dobře rozehrávat, v poli hlavně ve druhé třetině neměl dost pohybu. Víťa se srážel sám tím, že to nejde a některé akce tak vynechal či nedotáhl. Pavel dobře předskakoval soupeře při bránění, ale měl problémy s pohybem, když jsme měli míč, rozehrávka mu občas vázla.

Určitě by bylo fajn mít v takových utkáních i jednoho nebo dva kluky na střídání, to hlavně proto, abychom si mohli občas něco vysvětlit. Snad se nám už naplno zapojí i Andy, Brůža, Kuba. V týdnu se teď budeme věnovat přechodu do útoku a řešení v poslední třetině hřiště - kde vidím hlavní rozdíl mezi námi a třeba Plzní. Zatímco soupeř nám dá gól, tak my akci třeba ani nedotáhneme do střely.

Zápasy:

OFS Praha - západ - FC Tempo Praha
Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha
FC Viktoria Plzeň - FC Tempo Praha