FC Tempo Praha

U14: Suverénní penaltový rozstřel

20.9.2016 12:47   Jaroslav Teplan  

Tempo oplatilo Benešovu porážku a po remíze 2:2 ovládlo penalty.

V sobotu jsme po čtyřech dnech odehráli odvetný zápas s týmem Benešova. Kluci se na zápas těšili a pevně věřili, že proti tomuto soupeři urvou tři body. Zápas jsme opět očekávali velmi vyrovnaný, neboť každá chyba či detail mohly zápas rozhodnout, stejně jako v Benešově. My jsme však vlivem zranění v našem týmu museli sáhnout o ročník níže a vypůjčit si k zápasu tři hráče (Kolda, Hrdlička, Prchlík).

Úvodní minuty utkání nás nezastihly v dobrém rozpoložení, místo abychom si na hřiště z kabiny přinesli bojovného ducha, tak jsme spíše nechali hrát soupeře. K tomu jsme museli ve druhé minutě střídat Vodičku, kvůli problému s kolenem. Soupeř vstoupil do utkání nakopávanými míči, které nám vzadu dělaly výrazné problémy. Po jednom z odražených míčů se soupeř krásnou střelou trefil do horního rohu naší branky a nedal Kinskému žádnou šanci. Postupem času jsme se dostávali více do hry a zaslouženě se nám podařilo výsledek vyrovnat, když se prosadil Vitík po krásném uvolnění od Švejdy. O pár minut později šel do střetu s brankářem Bárou Rakušan, vyšel z tohoto souboje vítězně a obrátil stav na 2:1. 

Poté jsme si vytvořili řadu šancí, které jsme neproměnili. Soupeř naši střeleckou nemohoucnost potrestal, když balón za obranu si výborně převzal Konopásek a míč s přehledem uklidil do naší sítě. Do kabin se tak šlo za stavu 2:2, stejně jako v předchozím utkání.

Do druhého poločasu šly oba týmy s vidinou vítězství. Soupeř byl nebezpečnější, avšak vyložené šance si nevytvářel. Postupem času nám docházely síly a šanci dostávali mladší kluci, pro které to byl velmi zajímavý křest ohněm na velkém hřišti. Poradili si s tím však velmi dobře. Do konce zápasu tak už nikdo nevstřelil branku a šlo se do penalt.

Penalty byly odkopány v nejrychlejším možném čase. První penaltu soupeři chytil Kinský, další přestřelil a ve třetí sérii trefil tyčku. Za náš tým se postupně trefili Sobotka, Vitík a L. Jirák. Mohli jsme se tak radovat z konečného vítězství.

V dnešním zápase kluci ukázali výborný charakter. Někteří hráli pod vlivem bolesti, jiní poprvé na velkém hřišti. Dneska jsme měli výraznější problémy v organizaci obranné čtyřky, kde se nám nedařilo správně vystupovat, zajišťovat a vytláčet hru. Jsou to aspekty, na kterých budeme dál pracovat a věříme, že se to zlepší s většími zkušenostmi na velkém hřišti. Zároveň musíme poděkovat rodičům, kteří po celý zápas klukům fandili a povzbuzovali, ale i klukům z ročníku 2004, kteří nám pomohli v utkání.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Benešov 2:2 (2:2), pen. 3:0