FC Tempo Praha

U19: Střelecký um útočníků

21.9.2016 0:09   Michal Netušil  

Tempáci skolili Motorlet, dosavadního lídra přeboru.

Ve čtvrtém kole přeboru jsme doma přivítali první tým soutěže Motorlet, který neztratil ani bod a navíc neinkasoval žádnou branku. Věděli jsme, že jestli chceme uspět, tak musíme předvést hru na hraně sebeobětování. Bohužel nám nevyšel úvod utkání, ale naštěstí nás to nepoložilo a podařilo se nám díky dobrému výkonu a hlavně střeleckému umu obou útočníků dovést zápas do vítězného konce.

Vstup do zápasu byl z říše hrůzy. Na světelné tabuli svítil čas 1:02 a my jsme inkasovali první branku. Doufali jsme, že to kluky nepoloží a zápas se nepromění v exhibici Motorletu. Naštěstí se tak nestalo a kluci začali makat na 100%. Začali jsme vysoko napadat rozehrávku Motorletu a díky tomu jsme dokázali vstřelit vyrovnávající branku, o kterou se postaral Schwank, který střelou ve vápně nedal hostujícímu brankáři šanci - 1:1. O dvě minuty později jsme se radovali podruhé. Rychle jsme rozehráli trestný kop z poloviny hřiště a rychlými narážečkami na jeden dotek se dostal míč opět ke Schwankovi, který vstřelil druhou branku - 2:1. Ve 14. minutě se podařilo Capratovi navýšit náskok poté, co ho našel přesnou přihrávkou Schwank - 3:1. Divokou přestřelku v úvodní čtvrthodině zakončil hostující útočník poté, co využil zaváhání v obraně a špatném odhadu na míč vyběhnutého Hozáka - 3:2.¨

Poté tempo hry trošku opadlo. Motorlet se dostával do šancí hlavně po dobrých akcí na své levé straně, kde nám celý zápas zatápěl rychlý záložník. Naštěstí jsme veškeré snahy o vstřelení branky přežili a navíc jsme to byli my, kdo přidal pojišťovací gól. Caprata ve 30. minutě navýšil skóre na poločasových 4:2, když využil zaváhání hostujícího brankáře. Za příznivého stavu jsme si šli odpočinout do šaten a nabrat nové síly.

Ve druhém poločase jsme nechtěli upouštět od aktivního a vysoko postaveného napadání, které nám v prvním poločase přineslo ovoce. V 58. minutě našel Buzek naběhnutého Capratu a ten zvýšil na 5:2. Poté nám začínaly ubývat síly a Motorlet nás začínal více přehrávat. Naštěstí jsme ale dobře bránili a nedovolovali hostům dostávat se do vyložených šancí. Až v 79. minutě se podařilo hostům snížit na 5:3, když se prosadili hlavou. Náskok jsme ale udrželi až do konce, i když se v 86. minutě prosadil Motorlet ještě jednou a snížil na 5:4. Do konce utkání jsme ale náskok udrželi, a tak jsme si mohli připsat velmi cenné vítězství. Kluky bych chtěl pochválit za předvedený výkon.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha B 5:4 (4:2)