FC Tempo Praha

U12: V Plzni slušné jen jedno hřiště

21.9.2016 10:23   Antonín Plachý  

Tempáci si přivezli vysokou porážku a věří v úspěšnější pátek a sobotu.

Postavili jsme dvě, dle našeho názoru, vyrovnané sedmičky, ale úplně se to tak neprojevilo. Jeden tým hrál od začátku utkání výborný fotbal, kdy soupeře dokázali i přehrávat a poločas skončil 2:2. Ve druhém poločase se u prvního týmu dalo mluvit o pokračování dobrého výkonu, ale kvůli mnoha špatným převzetím míče jsme nedokázali vstřelit více než jeden gól, ačkoliv to bylo na mnohem více branek i z vyložených příležitostí. Něco pochytal i plzeňský brankář, který stejně jako Honza (i po bouračce), podal velmi dobrý výkon. Druhý poločas tedy myslím 4:1. Více určitě mohl ukázat Prochajda, který sice hrál vcelku dobře, ale nedostal se vůbec ke střelbě. To bychom určitě chtěli i od Klugeho, který ale už míče rozdával lépe než v Příbrami, ačkoliv některé zásadní přihrávky v brejkových situacích nedotáhl více do strany a soupeř je zachytával.

V útoku nebo v záloze se dnes velmi dobře ukázal Tomáš Radimský, který byl v pohybu pro přihrávku, nezastavoval se s míčem  a korunoval to krásným obstřelem brankáře asi z 12 metrů. Deni se pral a kličkoval jak jsme zvyklí, ale soupeři hráli výborně do těla a dokázali ho zdvojit i ztrojit, takže o míč přicházel. Štěpán by měl ukázat více rozhodnosti v soubojích i více herní agresivity, pak by to mělo být dobré. Tonda se zabandážovanými prsty ukazoval agresivitu, ale určitě po něm chceme více výjezdů a rychleji se dostat do obranného souboje, stejně jako od Štěpy. Kuba Čermák i s naštíplou zánártní kůstkou zápas odehrál, ale rychlost činnosti s míčem a jeho potažení po straně tentokrát nepředvedl.

Druhý tým začal nepozorně, zbavoval se zbrkle získaných míčů a dostal v prvních 15 minutách čtyři góly. Pak jsme přesunuli na střed Filipa Mikeše, kterému se dařilo více roztáhnout do stran a hra se zlepšila i do útočné fáze a i přes několik šancí, které jsme neproměnili, skončil poločas 6:0. Od Filipa ale také čekáme nějaký ten střelecký pokus. Ve druhém poločase to bylo 11 branek do naší sítě a jen čestný zásah Pavlika Šimonovského, který ale určitě také mohl dát gólů více. V Příbrami hrál určitě o kus agresivněji. Ondra trpěl nemocí zaseknutí do prostředka, místo aby využil rychlosti a tahal míče podél čáry. Aktivitu i agresivitu v soubojích ukázal Dan Nguyen.

Škoda že po výborném výkonu v Příbrami nenavázal tak dobře Maty Moučka, který tentokrát hrál více v záloze i útoku, ale míče mu příliš odskakovaly, přestože se rval a snažil se. Kuba Váňa v brance měl těžkou roli, protože střel bylo poměrně hodně a nepozornost v obraně, daná hlavně tím, že ustupujeme od míče směrem k brance a při náznaku střely se otáčí spousta lidí zády k míči, takže dávají soupeřům prostor střílet v klidu. Přesto kdyby Kuba neustupoval stále níže do branky, určitě by toho pochytal mnohem mnohem více. Vojtu jsme ze středu zálohy po 20 minutách stáhli na levou stranu a už to začalo vypadat vcelku dobře, přesto už očekáváme větší agresivitu v soubojích a více vyvezených míčů. To se moc nedařilo a bylo to často přešlapování na místě. U Kuby a Lucky byly v tomto zápase vidět rychlostní limity oproti rychlejším Plzeňákům, přesto se Lucka dostala do šance, ale zase ji zradil první dotek, jinak by mohla míč v klidu uklidit ze čtyř metrů. Maxe zdobí bojovnost, ale někdy byl jakoby až přemotivovaný a míč mu uskakoval i v jednoduchých situacích, což ho sráží a vysiluje. Sam se stále ještě zbavuje míče, když ho již získal  a nedokáže tak využít svou rychlost. Ríša se po dalším týdnu "netréninku" vrátil v celku dobře, ale potřebuje zkrátka nějak nabrat sílu, což se týká i dalších, kteří toho zřejmě moc nesnědí.

V pátek a o víkendu nás čekají zase jiné typy zápasů, kde se, doufám, už mnohem lépe prosadíme herně a střelecky.