FC Tempo Praha

U8: Poprvé proti Spartě

29.9.2016 11:43   Daniel Kraft  

Druhým soupeřem v dvojutkání byly Dolní Počernice.

V sobotu jsme sehráli letos první domácí zápasy. Hrálo se na čtyřech hřištích a našimi soupeři byl Sokol Dolní Počernice a AC Sparta Praha. Pro většinu kluků to bylo poprvé, co se utkali se Spartou a všichni si to mohli užít minimálně dvě čtvrtiny. Dolní Počernice přijely překvapivě s ročníkem 2009, takže kluci nehráli proti starším. Sparťané postavili jedno hřiště z ročníku 2010 a druhé z ročníku 2009. Nové hřiště na Tempu tak bylo v jednom kole a Tempáci se "prali" se svými soupeři, jak jen to šlo.

Měl jsem velikou radost z toho, že jedna parta proti stejně starým Sparťanům sehrála vyrovnanou partii. V první "ostýchavé" čtvrtině kluci sice nehráli špatně, ale se zbytečným respektem a nedostatečným důrazem. Dostali čtyři góly a žádný nedali. Pochopili však, že Sparťánci jsou také jenom lidi a dá se s nimi hrát. Do druhé čtvrtiny tudíž nastoupili odhodlaní a sebevědomí Tempáci a na Sparťany vlítli a rychle čtyřikrát skórovali. Nakonec ještě Sparta snížila na 2:4, ale výkon v této čtvrtině jsme podali opravdu velmi dobrý.

Druhé partě se již tolik nedařilo. Nemyslím si, že by je Sparťané přehráli šikovností či vydařenými technickými kousky, ale chybělo nám více duchapřítomnosti, sebevědomí, bojovnosti a především plnění základních taktických úkolů na hřišti. Neustále se na naší polovině objevoval minimálně jeden volný Sparťan, který takové nedbalosti dokázal využít.

Obecně lze říci, že nás rudí přehrávali především svým velkým důrazem a houževnatostí, což se projevovalo především při vyražených míčích naším brankářem a dorážkách soupeře do prázdné brány. Z těchto situací jsme dostali asi nejvíce gólů. Namísto našich dobíhajících zadňáků a rychlé rozehrávce do kontru, dobíhali rychleji soupeři a skórovali.

Na druhou stranu jsme si mohli spravit alespoň tu střeleckou chuť na opačné polovině hřiště v souboji proti Dolním Počernicím, kde jsme naopak mírně dominovali my.

Souhrnně pro kluky byla sobota velmi dobrá fotbalová zkušenost a věřím že i zábava. Po skončení svých utkání si někteří kopli ještě proti starším Tempákům z ročníku 2008 a byli jim důstojným soupeřem i přes značnou únavu, což nás mile potěšilo. Jen tak dál, chlapci.

Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha
FC Tempo Praha - Sokol Dolní Počernice

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:68)