FC Tempo Praha

U7: Neberte nám naši hru

18.10.2016 10:05   Martin Hamada  

Tempáci se účastní projektu Pražského fotbalového svazu.

Naše nejmladší přípravka se zúčastnila dvou turnajů "Neberte nám naši hru", které pořádal Pražský fotbalový svaz. Jendou v Hostivaři a podruhé v Ďáblicích.

Turnaj Neberte nám naši hru v Hostivaři Turnaj Neberte nám naši hru v Hostivaři
Úkolem tohoto projektu je kultivovat fotbalové prostředí, o což se snažíme, troufnu si říci, společně. K samotnému turnaji - je hrán systémem 3 proti 3 hráčům na 4 malé branky, což má velmi pozitivní vliv na učení se orientaci na hřišti a také herní inteligenci. Čtyři branky se dají využít k učení se základní kličce, kdy hráč rychle změní směr a najde volnou branečku, do které lze vstřelit gól. V jiném případě najde tu branečku, ve které nebrání žádný soupeř, a tak hru intuitivně přenáší do volného prostoru. Učení se fotbalu přes fotbal je nejlepší metoda učení, používaná v Barcelonské La Masii či spoustě jihoevropských akademií v Portugalsku či Španělsku. Tomuto projektu velmi fandím a vždy se budeme rádi účastnit.

K naší hře se vyjádřím jen ve stručnosti - jsme ve fázi učení, kdy přesně takovéto turnaje potřebujeme k učení a růstu. Děkujeme všem soupeřů za příjemný turnaj a skvělé zápasy. Naše výkony byly velmi bojovné, někdy dle mého soudu až přespříliš. Rád bych turnaje hrál mnohem více technickou hru, ale vše má svůj čas a věřím, že naše metody tréninku společně se zdravým zápalem kluků přinesou v budoucnu své ovoce.

Děkuji také všem rodičům za podporu při turnaji i za podporu ve sportu jejich dětí. Stejně tak i realizačnímu týmu za práci, kterou s kluky s radostí odvádí.

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:11)