FC Tempo Praha

Muži A: Dvě neubráněné standardky

24.10.2016 11:45   Petr Vanko  

Tempo na Děkance pohořelo také na neproměňování šancí.

Po vysokém domácím vítězství s Radotínem jsme chtěli potvrdit důležité body na Děkance, kde domácí zápasy hraje 1999 Praha. Před zápasem jsme byli jasným favoritem a úkol jsme vůbec nezvládli. Upozorňovali jsme se na soupeřovu domácí neporazitelnost a na velmi podmáčený terén, který se každou minutou zhoršoval. Bohužel jsme nebyli plně koncentrovaní a vážnost situace nám došla až za stavu 2:0 pro domácí.

To se událo prakticky během jedné minuty. Dvě standardní situace devadesátdevítky jsme nepokryli a domácí kapitán Chačaturov se nemýlil v obou případech. Nejprve jsme ho nechali zcela samotného mezi našimi třemi! hráči a domácí kapitán skóroval vleže! - 1:0 a pak jsme jej individuálně nepokryli při přímém kopu - sice jeho pokus skončil na tyči, ale šťastně se odrazil znovu k němu a bylo to 2:0. Věděli jsme, že prohrávat o gól bude na tomto terénu složité, ale o dva už byla studená sprcha. Kluci sice přidali, ale bohužel jsme svoje šance nedali. Vyložená šance Kolaříka skončila nad ochrannou sítí a dva pokusy Kloučka vedle.

Do druhé půle jsme šli s tím, že budeme riskovat a budeme hrát přímočařeji. To se také dělo, ale stejně jako při prohře se Slivencem jsme dokázali spalovat co se dalo. Za zmínku určitě stojí tři šance Freie a další pološance, které však loženkou neskončily. I přes velmi těžký terén a neustálé nahánění míčů na rozlehlé Děkance jsme si vytvořili dostatek šancí minimálně na bod, ale selhali jsme. Jiskřičku naděje ještě vykřesal Klouček, když domácí brankář vyrazil míč jen k němu a náš nejlepší střelec jej neomylně poslal do sítě - 2:1.

To už hráli domácí o deseti, když zkrat Beneše znamenal jasnou červenou kartu po likvidačním zákroku na Kloučka, který by postupoval sám na branku. K pozastavení pak byl komentář domácího hrajícího trenéra Suchánka, kterému chyběla ke štěstí asi jen zlomená noha našeho hráče, aby pak své představení v závěru korunoval teatrálními výstupy na adresu rozhodčích, které byly oceněny žlutou kartou. Vrcholem naší střelecké nemohoucnosti pak byla obří šance Schwanka, která se nevešla ani mezi tyče, a tak si místo vyrovnání odvážíme druhou prohru.

Trenér Petr Vanko: "Objektivně je třeba říct, že jsme nehráli dobře. Bohužel jsme se na těžkém terénu nedostali k naší hře a velká nedisciplinovanost při bránění standardních situací znamenala, že soupeř ze dvou šancí vstřelil dva góly. Mrzí mě, že všichni hráči neměli k utkání stejný přístup jako například Tománek, Valta nebo Perl. Ti se rvali o každý míč a šli ostatním příkladem. Bohužel společný jmenovatel obou proher jsou naše vyložené šance. Co jsme schopni nedat v takovém zápase je opravdu k zamyšlení. Teď máme před sebou týden. Věřím, že se všichni chytíme za nos, odmakáme tréninky a na Újezd budeme znovu připraveni."

Zápasy:

1999 Praha - FC Tempo Praha 2:1 (2:0)