FC Tempo Praha

U13: Lekce rychlosti i techniky

24.10.2016 14:46   Petr Havlíček  

Tempáci proti Slavii prospali první třetinu zápasu.

Proti o rok mladším Slávistům se již poněkolikáté v letošní sezoně z naší strany opakoval katastrofální vstup do zápasu, kdy jsme vinou vlastní nekoncentrovanosti a naivního bránění snad ve třetí minutě prohrávali 0:2. Tato absolutní odevzdanost a nezodpovědnost pokračovala celou první třetinu a od vyššího přídělu nás zachránil Bašty v bráně.

V dalších dvou třetinách pak byla stále patrná jasná technická i rychlostní převaha Slavie, nicméně některým hráčům se alespoň podařilo vyvarovat hloupých individuálních chyb (klička do hráče, nepřesná krátká přihrávka, motání se na jednom a tom samém místě) a svůj výkon postupně zlepšili. Neustále jsme se snažili konstruktivně budovat útoky, jenže nám scházelo lepší rozhodování a rychlejší přechod vpřed v momentě, kdy se pro to otevřel prostor.

S příležitostmi ke vstřelení branky jsme pak nakládali velmi neefektivně. Šlo především o slušně vytvořené pozice v křídelních prostorech, kdy jsme po dobrém početním doplnění záložní řady i útočníků situace nedohráli, jelikož hráči špatně volili místo v pokutovém území a nepřesné centry navíc s přehledem sbíral hostující brankář. Nepodařilo se nám ani proměnit pár ojedinělých jasných šancí, výjimkou v tomto bylo velmi kvalitní zakončení obou našich střelců Hrdla a Káči.

Ještě víc se budeme muset zaměřit na počínání v obranných soubojích 1v1, kdy neustále bráníme „na špičičku“ a necháme se, i od o rok mladších, snadno odstrčit. Problém řešení situací pod časoprostorovým tlakem, pod který se v ligových zápasech s nejlepšími mužstvy dostáváme, je částečně otázkou individuální kvality hráčů, ale lze zlepšit několikanásobným opakováním těchto situací v tréninku ve stoprocentním nasazení. Slavii děkujeme za setkání a gratulujeme k zasloužené výhře!

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 2:14 (0:5)