FC Tempo Praha

U14: Dva body z vysoké trávy

24.10.2016 23:04   Tomáš Zajíček  

Tempo si ze zápasu s Vyšehradem přivezlo výhru po penaltách.

V sobotu 22.10. jsme zavítali k mistrovskému utkání proti Vyšehradu na přírodní trávu do Krče. Již od předzápasové rozcvičky bylo jasné, že nám vysoko střižený a nerovný terén bude dělat problémy.

Tyto obavy se bohužel projevily v začátku utkání, kdy úvodní desetiminutovka patřila zcela jasně soupeři a vinou nevynucených ztrát a netaktického jednání jsme se sami dostávali pod tlak. S přibývajícími minutami jsme si však na terén a velikost hrací plochy zvykli a to se pozitivně projevilo na naší hře. Ve středu hřiště jsme začali soupeře přehrávat a přicházely i šance. Jednu z nich řešil L. Jirák obejitím brankáře, bohužel již nezvládl zakončení. Pohybem hýřící levá strana (Vodička - Rakušan) motala hlavy soupeře a v první půli předvedla pohledné kombinace. Zvyšující se tlak vyústil v sólový průnik Vitíka, který středem hřiště přešel přes tři hráče soupeře a tváří v tvář brankáři nedal šanci. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 1:0 pro naše barvy.

Druhá půle začala vyrovnanou hrou. S přibývajícím časem se však vytratila fotbalovost, docházelo k mnoha nepřesnostem na obou stranách a z fotbalu se stal boj. V tomto boji si vedl lépe soupeř, což vyústilo v několik šancí, kdy nás podržel brankář Filip a když už se Vyšehradu povedlo skórovat, odmával pomezní rozhodčí ofsajd. Ani to nám nakonec nepomohlo, protože chybnou zpětnou přihrávkou jsme vyslali nejlepšího hráče soupeře do úniku, ve kterém se nemýlil. V poslední minutě jsme předvedli nejpohlednější útočnou kombinaci celého utkání, kdy se míč po ose Coufal - Horák - L. Jirák dostal do brány, bohužel i tentokrát mával sudí ofsajd.

O osudu utkání tak musely, jako už poněkolikáté v této sezóně, rozhodnout pokutové kopy. Všichni naši kluci proměnili, i když L. Jirák nám svým "angličanem" zabrnkal na nervy, a jelikož svůj výborný výkon z utkání podpořil Filip dvěma chycenými penaltami, bylo vítězství naše.

Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad - FC Tempo Praha 1:1 (0:1), pen. 3:4