FC Tempo Praha

U15: Skalp prvního Kladna

21.11.2016 18:38   Tomáš Maurer  

Tempo si odvezlo dva body za výhru na penalty.

Utkání s vedoucím týmem tabulky Kladnem nebylo z našeho pohledu herně povedené. Dělal nám problém pohyb, vedení a převzetí míče. Otázkou je, zda to zapříčinila tvrdá umělka a špatné obutí (naši hráči měli lisovky, na rozdíl od kladenských, kteří převážně obuli turfy) či čtyřdenní volno před utkáním. Tentokrát nám nefungoval střed hřiště, od kterého se naše hra rozvíjí. Nerad, Sochor i Novák prohrávali většinu osobních souboj, dopouštěli se zbytečných ztrát a míč je neposlouchal. Kladenští měli územní převahu, avšak díky špatným řešením finálních situací branku vsítit nedokázali. A tak přišla naše chvíle, kdy se v 19. minutě po Horváthově asistenci prosadil Shashkin. Do poločasu se stav nezměnil, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro naše barvy.

Ve druhé půli se hrál bojovný fotbal. Ve 48. minutě se však po závaru v našem pokutovém území, kdy jsme nedokázali uklidit míč do bezpečí, trefil parádně domácí Zábranský, který se krásně položil do míče a vymetl pavučiny Kinského branky - 1:1. V poslední minutě šel sám na brankáře Dvořák, ale při kličce se mu zamotal míč mezi nohama. Po závěrečném hvizdu byl tedy stav 1:1 a šlo se na pokutové kopy. Exekutoři na obou stranách zkušeně proměňovali, až se ve třetí sérii vytáhl brankář Kinský, který vytáhl dobře umístěnou střelu k tyči. Protože se ve čtvrté a páté sérii trefili Shashkin a Novák, odvážíme si vítězství a dva body my.

Paradoxně doma jsme byli herně lepším týmem my a vítězství si odvezlo Kladno, tak teď bylo herně lepší Kladno a body si odvážíme my.

Zápasy:

SK Kladno - FC Tempo Praha 1:1 (0:1), pen. 3:5