FC Tempo Praha

U11: Na Aritmě a s Libuší

6.12.2016 0:25   Dominik Kadlec  

Tým se učí vítězit.

Aritma
Za mrazivého sobotního rána jsme vyběhli k utkání na Aritmě. Hráli jsme na jedno hřiště a to 7+1. Minulý týden stejná parta odehrála velmi dobrý zápas s Řepy 05, takové výkony bychom chtěli stabilizovat a předvádět pravidelně. S Aritmou jsme začali dobře, první třetinu jsme vyhráli tuším 2:1, nicméně hra nebyla tak dobrá, často jsme se chumlovali a měli jsme problém se dostat z toho přehuštěného prostoru do volna, jako to udělal Mili před druhým gólem, který dal Liam po tom, co Mili přenesl hru z pravé strany na levou delší přihrávkou. Během prostředních dvou čtvrtin byla gólově produktivnější Aritma, ne že bychom neměli šance - byly tam nájezdy, závary před brankou, ale častokrát pohříchu tyto akce neskončily ani střelou, ale raději zaseknutím a počkáním na další obránce, při závarech před brankou tam chybělo, aby tam někdo vletěl po hlavě a prostě to kopl do branky, spíš jsme tam vyčkávali, co se stane. No a Aritma trestala, když jsme asi čtyři góly v utkání dostali od půlky hřiště, protože Vojta byl venku z branky avšak nezvolil dobré postavení. K tomu snad jen, že to po brankářích chceme, moderní brankáři dokáží posbírat balóny za obranou a zapojit se do rozehry, to se Vojtovi párkrát povedlo a jistě s každou zkušeností v tom bude lepší a lepší. Do tlaku před branku jsme se v poslední čtvrtině dostávali více, když se vysunul Péťa do zálohy a svou urputností dokázal soupeře zatlačit. 

Jinak v poslední čtvrtině se u kluků objevila ve hře častěji kombinace s brankářem, kdy přijde míč na jednu stranu a přes brankáře se hned otočí hra na druhou. To je jedna z cest, jak si vytvořit prostor pro útok po straně a snad to tam bude od kluků častěji. Když si k tomu dokážeme podržet ještě šířku hřiště, tak nebudeme muset se soupeřem bojovat v soubojích, ale budeme mít prostor pro kombinace a řešení situací 1:1 místo 1:3.  Hlavně Jirkovi se potom dařilo prostrčit ten míč i na útočníka, ale ti neměli tentokrát střelecký den. Utkání s Aritmou nás čeká zase v únoru, tak uvidíme, jak pokročíme a jestli už dokážeme výsledek dotáhnout k vítězství, to se chceme přes zimu naučit.

Libuš
Proti Libuš jsme hráli doma na Tempu a to 5+1. Výkon byl takový matný, ale kluci to dokázali dotáhnout k vítězství. To je pro nás a hlavně pro kluky důležité. Potřebujeme se přesvědčit o tom, že opravdu máme sílu vítězit a s tím by mělo přijít i větší sebevědomí, odvaha a tím pádem i hra.

Zápasy:

SK Aritma Praha - FC Tempo Praha
FC Tempo Praha - FSC Libuš