FC Tempo Praha

U7: Dva týmy ve Strašnicích

14.1.2017 14:08   Michael Arntz  

Na turnaji se nakonec oba týmy střetly o konečné umístění.

Sobotní turnaj pro kluky z ročníku 2010 byl pořádán na sportovních plochách VŠE ve Strašnicích ve velmi dobře zařízené tělocvičně. Byl to první turnaj nového roku po vánočním odpočinku, tak se kluci těšili.


Na turnaj jsme přijeli se dvěma týmy, s Tempodraky a Temposaury. Turnaj se hrál, jak už jsme si zvykli, na čtyři branečky tři proti třem, takže to pro kluky nebyla žádná novinka. Kvůli tomu, že teď v zimě trénujeme v tělocvičnách, které nejsou ideální na fotbal, se soustředíme na gymnastickou a fyzickou stránku. Tak jsme se rozhodli brát tento turnaj jako velký dopolední trénink s dětmi z ostatních týmů, cíl byl, aby si kluci zahráli a vyzkoušeli, co chtěli, bez toho abychom jakkoli pěli na výsledku. Něco, co jsme chtěli vidět a také viděli, bylo hledání volného prostoru a výběr volné branky.

První zápas obou týmů nás velice mile překvapil, protože oba týmy jasně vyhrály a všichni kluci hráli velmi dobře. Po chvíli nás ale radost přešla, protože po prvním zápase se přestalo dařit a za všechny zbylé zápasy jsme neuhráli ani bod. Toto se stalo jak díky tomu, že jsme potkali velice kvalitní soupeře, ale také kvůli tomu, že si kluci zkoušeli různé kličky, které se ne vždy podařily, ale věřím, že v tomto věku je o hodně důležitější si věci zkoušet a všeobecně si osvojit fotbal, než vyhrávat. Oba dva týmy skončily ve své skupině předposlední, díky tomu se potkaly ve vzájemném zápase, který byl zdaleka pro kluky (a trenéry) nejdůležitější a nejzábavnější z celého turnaje, byla v něm vidět bojovnost a i trocha rivality, protože každý tým chtěl potvrdit, že oni jsou lepší tým z Tempa. Zápas byl velmi těsný a jen o gól ho vyhráli Temposauři. Všeobecně bych turnaj hodnotil velmi kladně, nebyly vůbec žádné problémy, organizace byla velice dobrá a všichni si pořádně zahráli.