FC Tempo Praha

U14+U13: Soustředění v Českém Dubu

8.2.2017 8:06   Petr Havlíček  

Na zimní soustředění zamířily po roce opět společně ročníky 2003 a 2004.

Prvních pět únorových dní strávily kategorie U14 (2003) a U13 (2004) na zimním soustředění v Českém Dubu na Liberecku. Zde měli kluci perfektní podmínky pro přípravu – ocenili kvalitně připravené hřiště, krásnou okolní přírodu, výtečné jídlo, útulnou posilovnu, dobrou regeneraci a moderní pokoje.

Na první dva dny soustředění jsme si naplánovali náročná přípravná utkání s krajskými ligovými celky – Jabloncem a Slovanem Liberec. Všechny čtyři zápasy měly slušnou kvalitu a byly silně konstruktivní.

Ve zbytku soustředění trenéři připravili pestrý program se třemi až čtyřmi tréninkovými jednotkami denně. Program začínal ráno dechovými cvičeními, které tvoří důležitý detail v přípravě fotbalistů. Dopolední trénink probíhal na hřišti, odpoledne se kluci nejprve potili na umělé trávě a poté většinou ještě v posilovně při zpevňovacích a kompenzačních cvičeních. Večerní aktivity zahrnovaly teambuilding, soutěže či volný program (zpravidla ping-pong).

Facebooková galerie ZDE.

Ve fyzicky náročném tréninkovém programu jsme ocenili přítomnost fyzioterapeutky, která se věnovala zraněným hráčům a také všem ostatním při strečinku a prevenci zranění. K regeneraci přispěla také místní vířivka a sauna, kterou jsme nejednou využili.

Zápasy:

FK Jablonec - FC Tempo Praha 10:0 (:)
FK Jablonec - FC Tempo Praha 2:7 (1:4)
FC Slovan Liberec - FC Tempo Praha 5:1 (1:1)
FC Slovan Liberec - FC Tempo Praha 8:0 (:)