FC Tempo Praha

Muži A: Remíza s Vršovicemi

13.2.2017 14:07   Petr Vanko  

Tempo dvakrát vedlo, přeborový soupeř dvakrát srovnal.

Poprvé v zimním období jsme hráli na domácím hřišti, tentokrát proti dalšímu celku z přeboru, a to Unionu Vršovice.

Zápas měl poměrně slušnou úroveň, bylo vidět, že příprava obou týmů trochu pokročila a k vidění bylo mnoho zajímavých akcí před oběma brankami. První poločas vyšel v nás prospěch a soupeře jsme dokázali přehrávat. I když i Vršovice nějakou šanci měly, tak na naší straně jich bylo určitě více a k dobru jsme měli i herní převahu. Do vedení jsme se dostali po chybné rozehrávce Vršovic, kterou potrestal přihrávající Kadlec a pěkně zakončující Frei - 1:0.

Po pauze a poločasové domluvě se soupeř zvedl a po několika minutách vyrovnal z penalty brankář Maha - 1:1. Hrálo se mnohem vyrovnaněji a celkem vyrovnaný byl i počet šancí. Po krásné individuální akci Kadlece jsme se znovu dostali do vedení, když jeho přihrávku doklepl do prázdné branky Hurka - 2:1. V závěru už soupeř trochu rezignoval na bránění a i když jsme z několika přečíslení mohli rozhodnout, tak se nám to nepodařilo. Naopak jsme inkasovali, když jsme situaci 5 na 3 vyřešili špatně a z brejku Tomaides prostřelil Žežulku - 2:2. Nutno říct, že Vršovice mohly vyrovnat už mnohem dříve, ale hlavičkující hráč minul prázdnou branku.

Trenér Petr Vanko: "Dnes jsme si chtěli vyzkoušet nové rozestavení a styl hry a jsem rád, že jsme si to proti kvalitnímu soupeři mohli osahat. Samozřejmě je škoda, že jsme vedení nedokázali zvýraznit nebo udržet, ale aspoň to bude poučení do dalších zápasů zejména v mistrovské sezóně. Náskok jsme si měli vytvořit zejména v prvním poločase, ve druhém už soupeř přidal a nemůžu říct, že by nevyrovnal zaslouženě. Na druhou stranu, kdybychom o branku vyhráli, tak by to počtu šancí asi také odpovídalo, ale na to se nehraje."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 2:2 (1:0)