FC Tempo Praha

U14: V Písku prohra na penalty

15.3.2017 12:54   Jaroslav Teplan  

Tempo dostal do vedení Novák, domácí srovnali v závěru z penalty.

V neděli 12.3. jsme zajížděli k zápasu do Písku, kde nás nečekal lehký zápas. V úvodu utkání se oba týmy oťukávaly, ale postupně přebírali otěže zápasu kluci z Tempa. Soupeře jsme začínali přehrávat. Velmi dobře se nám dařila spolupráce krajních hráčů, především Navrátila s Tomášem Jirákem. Branku se nám však podařilo vsítit až těsně před poločasem, kdy se ocitl sám před brankářem Novák - nezaváhal a do kabiny jsme odcházeli za stavu 1:0 v náš prospěch.

Ve druhém poločase jsme udělali pět změn v sestavě a bylo to citelně znát. Soupeř nás v tu chvíli začal výrazně přehrávat a nám se nedařila přechodová fáze směrem do útoku a udržet míč na polovině hostů. Několikrát jsme přežili závar soupeře před naší brankou. Tlak soupeře jsme bohužel neustáli a pět minut před koncem se soupeři podařilo vstřelit vyrovnávací branku z penalty po předchozím faulu Sobotky.

Zápas skončil v normální hrací době 1:1 a šlo se na penalty. Na začátku třetí série jsme vedli na penalty 2:0, leč poslední tři se nám nepodařilo proměnit, a soupeř tak získal jeden bod navíc.

Dnešní zápas ukázal, že pro některé kluky to bude velmi náročné. V období puberty mohou být rozdíly mezi klukama v biologickém věku až čtyři roky, což se nyní výrazně projevuje (síla, rychlost). Musíme být v tomto ohledu trpěliví, neboť rozdíly se začnou smazávat až v dorosteneckém věku.