FC Tempo Praha

Muži A: Šest branek do sítě Dobříče

15.3.2017 15:27   Petr Vanko  

Tempu zbývá už jen jeden přípravný zápas.

Předposlední příprava je za námi. Na naše hřiště jsme si pozvali účastníka I.B třídy Středočeského kraje FK Dobříč.

Hostující tým se snažil pozorně bránit a vyrážet do rychlých protiútoků, zatímco my jsme chtěli mít hru pod kontrolou a soustavným tlakem si vytvářet šance. To se nám dařilo a dokázali jsme několikrát kombinačně překonat obranu soupeře a využít i chyb. Na gól se čekalo do 15. minuty, ale pak během šesti minut padly hned tři. Centr Patrika Geisslera srazil Barták prsama přímo k Barochovi a jeho střela skončila v šibenici - 1:0. Vzápětí jsme získali míč u postranní čáry a rychlý ťukes mezi našimi záložníky zakončila Tománkova kolmice a přesné zakončení Freie - 2:0. Aktivní Frei pak získal míč, pláchl obraně a jeho přihrávku dopravil do sítě Baroch - 3:0. Dobříč se dlouho do ničeho nemohla dostat, ale do přestávky přece jen dokázali hosté snížit. Nedůrazně odehraný míč vrátil do branky chytrým lobem Svatek - 3:1.

Druhý poločas už postrádal tempo a na gól se čekalo trochu déle. My jsme již nebyli tak přímočaří a postupem času trvalo, než se střídající hráči dostali do zápasového rytmu. Nakonec jsme však přece jen dokázali přidat. Bláha si vyměnil míč s Barochem, našel ve velké šanci Perla, který sice Hejduka nepřekonal, ale dorážka Schwanka skončila v bráně - 4:1. Pak se individuální akcí prezentoval Kadlec a snížil - 4:2. Naše odpověď však přišla po několika vteřinách, když Bláha vyslal do šance Schwanka a míč směřující do branky ještě doklepl Perl - 5:2. To už Dobříč zlomilo a po individuální akci Bláhy, který překonal tři hráče, ještě skóroval Schwank - 6:2. Zápas skončil výrazným, ale naprosto zaslouženým vítězstvím.

Trenér Petr Vanko: "Dnes jsme sice stále nebyli kompletní, ale aktivní hrou jsme soupeře dokázali přehrát. Vyjma prvních dvaceti minut druhého poločasu jsme měli zápas pod kontrolou."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dobříč 6:2 (3:1)